Desert cu orez in lapte, fructe si caramel

de adasev12 in Dulciuri, 19 Iun 2012 | 7543 vizualizari

 

fiindca sotul voia orez in lapte, m-am gandit sa pap si eu putin, dar cum nu -mi place asa, simplu, m-am gandit sa-l fac mai mult un desert...asa am reusit si eu sa devorez doua portii....f bun!

 

INGREDIENTE

  • o cana de orez cu bob rotund
  • 3 cani de apa
  • o cana de lapte
  • un cub de unt
  • o banana
  • cateva capsuni
  • dulceata proaspata de piersici
  • coaja de lamaie
  • scortisoara
  • nucsoara
  • 3+2 lg de zahar
  • 50 g ciocolata cu alune maruntite
  • o vanilie
Portii: 3
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert cu orez in lapte, fructe si caramel:

Orezul se pune la fiert cu apa, se lasa sa dea in clocot vreo 5 minute, apoi se scugre si se pune intr-o cratita cu laptele. Se adauga 3 linguri de zahar, coaja de lamaie, scortisoara si un praf de nucsoara, vanilia si se lasa la foc mic pana fierbe.

2 linguri de zahar se caramelizeaza, apoi se adauga ciocolata si se lasa sa se topeasca. Se pune untul si un strop de apa, apoi bananele taiate felii. Se lasa 2-3 minute si se dau deoparte.

Capsunele se piseaza bine cu furculita.

Orezul se imparte in doua, jumatate se amesteca cu capsunile (cam 150 g am pus eu) si celalata jumatate cu 3 linguri de dulceata de piersici (tocmai am facut 5 borcanele).

Se pune orezul in cupe, jumatate si jumatate, iar deasupra se pun banane caramelizate.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert cu orez in lapte, fructe si caramel" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Orez cu lapte