Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult
fiindca sotul voia orez in lapte, m-am gandit sa pap si eu putin, dar cum nu -mi place asa, simplu, m-am gandit sa-l fac mai mult un desert...asa am reusit si eu sa devorez doua portii....f bun!
Orezul se pune la fiert cu apa, se lasa sa dea in clocot vreo 5 minute, apoi se scugre si se pune intr-o cratita cu laptele. Se adauga 3 linguri de zahar, coaja de lamaie, scortisoara si un praf de nucsoara, vanilia si se lasa la foc mic pana fierbe.
2 linguri de zahar se caramelizeaza, apoi se adauga ciocolata si se lasa sa se topeasca. Se pune untul si un strop de apa, apoi bananele taiate felii. Se lasa 2-3 minute si se dau deoparte.
Capsunele se piseaza bine cu furculita.
Orezul se imparte in doua, jumatate se amesteca cu capsunile (cam 150 g am pus eu) si celalata jumatate cu 3 linguri de dulceata de piersici (tocmai am facut 5 borcanele).
Se pune orezul in cupe, jumatate si jumatate, iar deasupra se pun banane caramelizate.
Pofta buna!
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult