Desert cu piersici caramelizate

de Cris2711 in Dulciuri, 1 Noi 2014 | 2007 vizualizari

 

Din seria deserturilor rapide, cu ce avem prin bucatarie:)

 

INGREDIENTE

  • 1 doza compot de piersici 750 gr.
  • 500 gr.mascarpone
  • 200 gr.branza de vaci sau branza Philadelphia
  • 100 gr. zahar
  • 1 zahar vanilat
  • 5 linguri zahar
  • sucul din compot-ca. 200 ml
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert cu piersici caramelizate:

Intr-o tigaie se caramelizeaza cele 5 linguri de zahar.Cand este culoarea aurie,se adauga sucul de pe piersici sau 200  ml apa.Si se lasa inca 5 minute la foc mic ,pana se dizolva caramelul.Apoi se adauga piersicile taiate in felii.Se mai lasa la foc mic inca 5  minute.Se lasa apoi la racit.

Intr-un castron se adauga mascarpone,branza de vaci,coaja rasa de lamaie sau de portocala,zaharul si zaharul vanilat.Se mixeaza bine,cand are o compozitie cremoasa este gata.

Cand s-au racit piersicile caramelizate se iau 4 cupe de desert in care se pune un strat de piersici caramelizate,apoi unul de crema de mascarpone,din nou piersici,din nou crema.

Deasupra se poate decora dupa gust.

Se lasa la frigider pentru cel putin  o ora.

 

 

TIPS-URI

1

A nu se carameliza zaharul prea tare.

2

Se poate face si cu smantana ,in loc de branza de vaci.

3

Varianta usoara este doar cu iaurt natural.

4

Se serveste rece.

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Desert cu piersici caramelizate 350048
retete culinare - Desert cu piersici caramelizate 350049
retete culinare - Desert cu piersici caramelizate 350050
retete culinare - Desert cu piersici caramelizate 350051
retete culinare - Desert cu piersici caramelizate 350052
retete culinare - Desert cu piersici caramelizate 350053
retete culinare - Desert cu piersici caramelizate 350054

COMENTARII (40)

Cris2711 1

04.11.2014, 00:56

Mersi multMala

mihaelar63 1

02.02.2015, 00:20

Imi lasa gura apa la miezul noptiiiiii

Cris2711 1

03.03.2015, 20:13

Mihaela

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

ieri la 20:21

Mancare de ciuperci pleurotus cu praz

Mancare de...

ieri la 19:29

Covrigi sarbesti

de stefy_a 3

Covrigi sarbesti

ieri la 18:25

TarteTatin - Tarta rasturnata cu mere

TarteTatin -...

ieri la 14:55