Desert "Curcubeu" de jeleu

de Mihaela11_jo in Prajituri, 21 Ian 2012 | 3348 vizualizari

 

O alta reteta din “Bucataria lui Manal”( Manal Al Alem) care este foarte usor de executat si foarte aspectuoasa pentru copii.
http://www.manalonline.com/recipe.php?c_action=recipe&rec_id=536

Singurul “minus” ar fi timpul lung de preparare, deoarece straturile alternative de jeleu trebuie lasate sa se inchege la frigider cel putin 45 de minute fiecare.

 

INGREDIENTE

  • 1 cana de lapte(235 ml)  
  • 3 linguri de lapte praf de cocos  
  • 6 si ¼ cani de apa fierbinte  
  • 5 pachete de jeleu cu arome diferite  
  • o forma Bundt de prajitura cu diametrul de 26 cm
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert "Curcubeu" de jeleu:

Se amesteca intr-o cana laptele cu laptele praf de cocos.

Se prepara primul jeleu astfel: intr-un bol se pune praful de jeleu si se adauga 1 cana si ¼ de apa fierbite.Se amesteca bine pana se omogenizeaza si se pune in forma Bundt.

Se da la frigider pana se intareste bine.

Se prepara urmatoarele jeleuri la fel dar se adauga in plus la fiecare si ¼ de cana de lapte rece.

Se adauga straturi concentrice de jeleu, alternand aromele( si implicit culorile) de jeleu; se asteapta de fiecare data sa se intareasca bine stratul de jeleu inainte de a turna stratul urmator.

Inainte de servire se scoate forma Bundt din frigider si se apasa usor cu degetul marginile si mijlocul jeleului.

Intr-un bol mare se pune apa fierbinte si se introduce pentru cateva secunde vasul Bundt , pentru a usura dezlipirea jeleului de pe pereti.

Se rastoarna pe platoul de servire.

Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

Se foloseste jeleul care dupa dizolvare se pune imediat la frigider, deoarece exista si jeleu care se lasa sa se raceasca si abia apoi se pune la frigider.  

2

Instructiunile de preparare a jeleului specifica dizolvarea in 2 cani de apa fierbinte; la aceasta reteta se folosesc doar o cana si ¼ de apa , pentru a ramane mai consistent.

3

Se pot pune si mai multe straturi de jeleu; aceste cantitati sunt pentru o forma Bundt cu diametrul de 26cm.

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Desert "Curcubeu" de jeleu 141639
retete culinare - Desert "Curcubeu" de jeleu 141640
retete culinare - Desert "Curcubeu" de jeleu 141641
retete culinare - Desert "Curcubeu" de jeleu 141642
retete culinare - Desert "Curcubeu" de jeleu 141643
retete culinare - Desert "Curcubeu" de jeleu 141645
retete culinare - Desert "Curcubeu" de jeleu 141648
retete culinare - Desert "Curcubeu" de jeleu 141652
retete culinare - Desert "Curcubeu" de jeleu 141655
retete culinare - Desert "Curcubeu" de jeleu 141657
retete culinare - Desert "Curcubeu" de jeleu 141658
retete culinare - Desert "Curcubeu" de jeleu 141659
retete culinare - Desert "Curcubeu" de jeleu 141660
retete culinare - Desert "Curcubeu" de jeleu 141661

COMENTARII (43)

mirela0911 1

22.01.2012, 16:12

Super super super

kamy 1

22.01.2012, 20:54

place ochiului

Mihaela11_jo 1

23.01.2012, 17:09

Ana
Mirela
Kamy

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S