Desert la pahar

de laura_n in Prajituri, 31 Mai 2012 | 6575 vizualizari

 

De curand am facut o tarta cu crema de vanilie si capsuni si zmeura. Mi-au ramas niste crema de vanilie,niste zmeura, avem niste biscuiti cu cacao prin casa si mi-a venit ideea sa le transform in alt desert. Asa a luat nastere desertul la pahar, dar a fost delicios.

 

INGREDIENTE

  • 100 gr biscuiti cacao
  • 100 gr cioco neagra
  • 100 gr zmeura
  • 100 ml smantana dulce
  • 2 lg amaretto (sau lichior migdale)
  • 4 bomboane ciocolata
  • 2 galbenusuri ( pt cata crema ar fi necesara)
  • 2 lg zahar
  • 2 lg faina
  • 200 ml lapte dulce
  • esenta vanilie
  • o mana stafide
  • topping cirese/caramel sau ce doreste fiecare
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert la pahar:

Am batut galbenusurile cu zahar, am pus esenta vanilie,  am adaugat faina si la sfarsit laptele. Am fiert la bain -marie compozitia pana a iesit ca o budinca. 

Am topit ciocolata cu smantana lichida si cu 2 lg amaretto.

Intr-un pahar am asezat un strat de biscuiti rupti bucatele, apoi un strat de crema vanilie, veo 5-6 bucatele zmeura, apoi un strat de ciocolata, o mana stafide, un rest de smantana lichida, o bomboana ciocolata si apoi niste zbucatele de zmeura iar. Am turnat niste topping de cirese (de prin frigider) si voila!

Desertul meu era gata! L-am dat la frigider pentru vreo 2 ore si apoi l-am savurat cu niste prieteni.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert la pahar" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de conopida cu iaurt grecesc

ieri la 12:26

Reteta de briose sarate cu sunca si cascaval

pe 27.03 la 15:04

 Chupe de camarones- supa peruana de creveti.Reteta nr.46  din  Best soups in the World

de Ksenya 5

pe 27.03 la 13:30

Reteta de prajitura de post cu foi si crema de budinca cu fanta

de Caty 2

pe 26.03 la 19:44

Reteta de pui cu sos de parmezan si usturoi

pe 26.03 la 18:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

cristeena20

3400 puncte

Ksenya

2173 puncte

RODIMUR

2032 puncte

Catalina L

1627 puncte

oanapl

1573 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert Tiramisu reţetă originală, cu gem de zmeura