Desert la pahar, cu capsuni

de merisor in Dulciuri, 22 Mai 2013 | 2884 vizualizari

 

Rapid, bun si de efect, atat pot spune de acest desert.

 

INGREDIENTE

  • 500 gr capsuni
  • 250 ml frisca lichida
  • 500 ml lapte
  • 1 plic budinca de vanilie
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • sare(pentru crema)
  • 5 linguri zahar
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert la pahar, cu capsuni:

Mai intai spalam bine capsunile si le curatam de codite. Pastram cateva cu codite pentru ornat.

Le punem la scurs, apoi le asezam intr-un bol si presaram 2 linguri de zahar peste ele si zaharul vanilat. Le lasam asa la odihnit pana pregatim restul ingredientelor.

Batem frisca spuma cu ajutorul mixerului.

Laptele il punem la fiert cu 3 linguri de zahar si un varf lingurita de sare.

Intr-un vas amestecam putin lapte rece cu budinca de vanilie, apoi amestecam treptat cu laptele fiert(caldut, sa nu o oparim) si punem pe foc moale mestecand continuu pana se ingroase. Lasam la racit acoperind vasul cu folie sa nu prinda crusta.

Punem capsunile in blendetr si le mixam.

Asezam in pahare in felul urmator: crema de vanilie jos, capsunile mixate la mijloc si deasupra frisca. Ornam cu capsunile ramase si dam la rece sau servim pe loc.

Este yummy, yummy!

 

TIPS-URI

1

Daca sunt acrisoare capsunile se pot mixa impreuna cu un topping de capsuni sau de altceva.

RETETA IN IMAGINI

Desert la pahar, cu capsuni-0
Desert la pahar, cu capsuni-1
Desert la pahar, cu capsuni-2
Desert la pahar, cu capsuni-3
Desert la pahar, cu capsuni-4
Desert la pahar, cu capsuni-5
Desert la pahar, cu capsuni-6

COMENTARII (55)

Panacris

Panacris 1

04.06.2013, 08:15

Delicios!

babi5

babi5 1

21.05.2014, 09:52

superrr!

Giana

Giana 1

06.06.2014, 16:06

Asta fac maine

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!