Desert mini tarte cu cirese

de Merisor in Prajituri, 15 Mai 2020 | 2462 vizualizari

 

Cu aluat fraged, foarte sfărâmicios și umplutură de cireșe cu puțin amidon, realizăm rapid o rețetă de Mini tarte cu cireșe, cu care ne putem delecta familia.
Aluatul de tarte este simplu de preparat, mai greu este cu înlăturarea sâmburilor de la cireșe.
Însă merită efortul, pentru că minitartele sunt tare gustoase și aspectuoase.

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat de mini tarte:
  • 1 gălbenuș de ou
  • 200 g unt
  • 400 g făină
  • 30 ml apă rece
  • 30 gr zahăr brut
  • 30 ml esență de vanilie
  • Pentru umplutura de cireșe:
  • 500 g cireșe
  • 50 g zahăr vanilat Bourbon
  • 1/2 lingură de amidon alimentar
  • zahăr pudră pentru decor
  • 1 cubuleț de unt pentru uns formele
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert mini tarte cu cirese:

Mai întâi, pregătim umplutura de cireșe.

Îndepărtăm sâmburii de la cireșe și le punem într-un bol.

Adăugăm zahărul peste ele, le amestecăm și le dăm la rece până pregătim aluatul, timp în care se va forma sirop.

Pentru aluatul de mini tarte, cernem făina într-un vas, presărăm puțină sare și zahărul peste ea și le amestecăm.

Tăiem untul rece, cubulețe și îl adăugăm peste făină. Adăugăm și gălbenușul de ou și începem să frământăm aluatul cu vârful degetelor, turnând, treptat și apa rece și esența.

Vom obține un aluat compact, nu foarte ferm, pe care îl acoperim cu folie de prospețime și îl dăm la rece pentru 20-30 de minute.

Scoatem cireșele de la frigider și în funcție de cât sirop au lăsat, adăugăm amidon de porumb.

Le punem la foc și amestecăm intens până când amidonul absoarbe tot siropul. 

Lăsăm compoziția de cireșe să se tempereze, apoi asamblăm delicioasele mini tarte cu cireșe.

Pornim cuptorul la 180 de grade.

Întindem aluatul într-o foaie subțire de aproximativ 5-6 mm și o decupăm în 6 părți.Ungem formele de minitarte cu puțin unt și adăugăm câte o parte din aluat în interiorul lor. Presăm aluatul la bază și pe marginile laterale, trăgând ușor de colțurile acestuia.

Decupăm surplusul de aluat apăsând cu mâinile pe marginile formelor de mini tarte. Cu o furculiță înțepăm ușor aluatul la bază.

Procedăm la fel cu toate mini tartele, iar surplusurile de aluat le amestecăm și le păstrăm pentru deasupra.

Punem în interiorul mini tartelor umplutura de cireșe.

Întindem aluatul rămas de la decupaje într-o foaie subțire. Îl decupăm frumos la interior cu o formă specială pentru grilaje și îl tăiem în 6 părți.

Luăm fiecare parte de aluat, tragem ușor de margini să se desfacă decupajele și le așezăm peste mini tarte.

Presăm ușor marginile să se îmbine cu marginile aluatului din forme.

Coacem mini tartele pentru 25-30 de minute, la 180 de grade, sau până când aluatul este rumenit la exterior.

Le lăsăm să se tempereze, le pudrăm cu zahăr și le servim alături de cei dragi.

TIPS-URI

1

Nu lăsăm cireșele mult la foc, pentru a nu se înmuia și a-și pierde forma. Ținem cont că ele mai trec printr-un proces termic și în timpul coacerii.

2

Dacă nu dispunem de decupatorul special pentru grilajul de aluat, putem opta pentru grilajul împletit, din fâșii de aluat

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert mini tarte cu cirese" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (24)

oanapl 1

19.05.2020, 16:16

Ce frumoase sunt! Deja au aparut ciresele la voi?

dantes 1

22.05.2020, 10:45

Delicioase!

RuxyRux 1

24.05.2020, 21:19

Wow, deja poftesc sa stii...arata senzational!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Tarte cu vişine şi bezea