Desert mucenici umpluti

de mirela0911 in Dulciuri, 7 Mar 2021 | 3017 vizualizari

 

La noi in Ardeal nu se obisnuieste sa se faca mucenici, dar in ultimii 2-3 ani i-am pregatit in fiecare an pentru ca am vazut aici pe Bucataras si mi se facea pofta de fiecare data. De data aceasta am ales sa-i prepar umpluti, iar la final, cand i-am scos din cuptor nu m-am putut abtine si am rupt dintr-unul. Era asa de bun incat am renuntat la a-i mai insiropa si i-am uns doar cu miere si am presarat nuca macinata. Foarte buni!

 

INGREDIENTE

Pt.mucenici:

  • 1 kg faina alba
  • 1 lgt sare
  • 20 g drojdie proaspata
  • 100 g zahar
  • cca 400 ml lapte
  • 50 g unt
  • 1 lgt coaja rasa de lamaie
  • 1 lgt esenta de vanilie
  • 3 oua

Pt. umplutura:

  • 300 g nuca macinata
  • zahar dupa gust
  • 1 lgt cardamom
  • 100 ml lapte dulce

Pt finisat:

  • 1 ou batut
  • miere de albine
  • nuca macinata
Portii: 16
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert mucenici umpluti:

Intr-o craticioara se amesteca 200 ml lapte caldut cu 1 lgt zahar. Se adauga 2 lg faina si drojdia zdrobita. Se amesteca bine si se lasa la dospit 15 minute.

In bolul robotului se pune faina cernuta si sarea. Restul de lapte se incalzeste impreuna cu restul de zahar. Se amesteca bine pana ce acesta se dizolva. Se adauga ouale batute, esenta de vanilie si coaja rasa de lamaie.

Dupa ce a crescut maiaua, se toarna peste faina si se porneste robotul la viteza mica. Se toarna cate putin din laptele amestecat cu ouale. Se mareste viteza robotului si se mixeaza timp de 5 minute. Se adauga si untul la temperatura camerei. Se mai mixeaza pana se dezlipeste de pe marginile vasului. Se unge vasul cu putin ulei si se lasa aluatul la loc caldut pana isi dubleaza volumul.

Intre timp se prepara umplutura. Intr-o craticioara se amesteca nuca macinata cu zaharul si cardamomul. Se adauga laptele si se pune pe foc. Se amesteca bine si se lasa sa fiarba 2-3 minute. Se ia de pe foc si se lasa la racit.

Din aluat se rup bucatele care se intind pe masa de lucru dandu-i o forma dreptunghiulara. Se unge cu nuca si apoi se ruleaza cat mai strans pe lungime, se unesc capetele si se formeaza cifra 8. Se asaza in tava tapetata cu hartie de copt si se lasa 15-20 de minute sa mai creasca. Se ung apoi cu oul batut.

Se dau la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru 30 de minute sau pana se rumenesc frumos deasupra. Se scot din cuptor, se lasa putin sa se raceasca dupa care se ung cu miere si se presara nuca macinata.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Eu am ales sa nu-i insiropez, dar se pot insiropa fara probleme.

2

Pentru a iesi de aceeasi dimensiune, puteti cantari fiecare bucata de aluat. Eu nu am facut-o si mi-au iesit diferiti ca si marime.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert mucenici umpluti" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura Figaro, reteta de la mama mea