Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult
Cui nu-i plac papanasii? Nu cred ca e cineva caruia sa nu-i placa. Serviti calduti cu iaurt sau smantana si stropiti cu dulceata preferata... un deliciu!
Intr-un bol se pune branza. (eu am avut crema de branza din aceea de la Lidl si a fost nevoie de mai multa faina). Se adauga sarea, zaharul, zaharul vanilat, galbenusurile si coaja rasa de lamaie. Se amesteca bine cu o lingura. Se stinge bicarbonatul cu zeama de lamaie si se pune peste branza impreuna cu o parte din faina. Se amesteca. Se adauga faina atat cat cere aluatul pentru a iesi o compozitie nu foarte groasa dar nici sa nu se lipeasca foarte tare de maini. Intra in jur de 300-350 g faina.
Intr-o cratita se pune uleiul la incins. Intre timp, cu ajutorul mainilor unse cu ulei se rupe din aluat o bucata care se aplatizeaza si cu degetul se formeaza gaura din mijloc, formand un inel ami gros. Se pune la prajit in ulei, intorcandu-l de pe o parte pe cealalta. Nu uitam sa formam si bilute mici care se vor pune deasupra inelului.
Cand sunt gata, se scot pe servetele de hartie pentru a absoarbe surplusul de ulei.
Se asaza pe o farfurie un inel, deasupra se pune biluta si se acopera cu iaurt sau smantana si se stropeste cu gemul, dulceata preferata. Se serveste cu mare pofta.
Pofta buna!
1
Este de preferat a se folosi branza dulce de vaci din aceea grunjoasa, bine stoarsa de zer.
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult