Desert papanasi moldovenesti

de Bunica in Dulciuri, 5 Feb 2021 | 3143 vizualizari

 

Papanasii moldovenesti ,un preparat foarte apreciat!Nu am auzit vreo persoana sa spuna ca nu-i plac papanasii.

 

INGREDIENTE

  • 1kg. branza proaspata de vaci
  • 6 oua
  • 500 g, faina
  • 50 g. zahar brun
  • vanilie
  • coaja rasa de lamaie
  • 150 g. gris
  • ulei pentru prajit.
  • Pentru servit
  • smantana
  • dulceata
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert papanasi moldovenesti:

Intr-un bol se amesteca ouale cu zaharul pana devin spumoase.

Adauga branza de vaci,vanilia,coaja de lamaie si omonegizeaza.

 Faina amestecata cu grisul ,praful de copt se incorporeaza cu branza si ouale.

Aluatul se lasa sa se odihneasca 20-30 minute.

Se modeleaza inele groase si cate o bila pentru fiecare inel si se prajesc i.

Uleiul trebuie sa fie incins cand se pun inelele,apoi se reduce focul la mediu ,pentru a nu ramane inelul crud la mijloc.

Se servesc cu smantana si dulceata preferata.

Eu i-am servit cu smantana si dulceata de cirese amare.

TIPS-URI

1

Branza trebuie bine scursa de zer.

2

Aluatul sa fie lasat sa se odihneasca 20-30 minute.

3

Faina sa fie cernuta pentru a se aera.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert papanasi moldovenesti" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Desert papanasi la cuptor