Desert pasca fara aluat cu branza dulce, smantana si stafide aurii

de RuxyRux in Dulciuri, 28 Mar 2018 | 20813 vizualizari

 

O minunatie delicioasa!
Bunatati de Paste!

 

INGREDIENTE

  • 670 gr. branza dulce
  • 300 gr. smantana( 20% gras.)
  • 300 gr. zahar
  • 7 oua
  • 1 portocala zeama si coaja( BIO)
  • 200 gr. unt( 82% gras.)
  • 60 gr. amidon
  • 60 gr. gris
  • 60 gr. faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • un praf de sare
  • stafide aurii
  • vanilie
  • esenta de rom
  • zahar pudra vanilat
  • forma cu inel culinar detasabil de 26 cm
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert pasca fara aluat cu branza dulce, smantana si stafide aurii:

Se cerne faina, se separa ouale, se pun albusurile cu zaharul in vasul de mixer, se mixeaza ca pentru bezea sa devina ferme.

Galbenusurile se pun intr-un bol, se freaca cu sare.

Untul se topeste si se lasa deoparte la racit.

 Untul topit si racit se pune intr-un vas mare, se adauga smantana si branza, se amesteca, apoi galbenusurile, zeama de portocala, coaja, aromele, vanilia, esenta de rom, se amesteca bine pana se omogenizeaza compozitia. Se adauga amidonul, grisul, faina, praful de copt si se mixeaza.

Peste compozitia de branza se pune jumatate din bezeaua de albus cu zahar si se mixeaza, cealalta jumatate se adauga prin invaluire amestecand cu un tel usor ( renuntam la mixer).

Se tapeteaza o forma rotunda mare cu inel detasabil cu hartie de copt, eu am pus hartie si pe margini si se toarna jumatate de compozitie, se pune un rand de stafide, apoi se toarna restul si deasupra se pun din nou stafide.

La cuptorul incins maxim la 220 de grade C, se pune pasca si se lasa zece minute, apoi se reduce temperatura la 170 de grade C si se coace pana la finalul orei.( programul dureaza 60 de minute)

Se scoate forma cu grija, se lasa la racit perfect (pana a doua zi am lasat-o eu), apoi se transfera pe un platou, se decoreaza cu zahar pudra vanilat si se mananca cu pofta!

Pasca se tine la rece, asta in caz ca va mai ramane, eu insa nu garantez :))))))))))! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert pasca fara aluat cu branza dulce, smantana si stafide aurii" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Tort cu crema de lapte