Desert prajitura cu aluat razuit

de Andra_Constantinescu in Prajituri, 2 Apr 2017 | 10344 vizualizari

 

Aceasta prajitura am gasit-o sub numele de "Blanita mielului" in caietul vechi din care am luat-o, insa am vazut ca toata lumea ii spune "Prajitura cu aluat razuit". 
Marturisesc, zace reteta prin laptop de un an de zile...am tot zis ca o pastrez pentru vreun concurs, insa nu am mai inscris-o, dar iata ca astazi i-a venit randul sa o postez.

 

INGREDIENTE

  • 3 oua
  • un praf de sare
  • 250 g zahar
  • esenta de vanilie
  • 250 g unt la temperatura camerei
  • faina cat cuprinde (circa 700 g + inca 75 g)
  • un borcan de 800 g de gem de prune
  • Dimensiune tava: 27/37 cm
Portii: 20
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cu aluat razuit:

Se mixeaza ouale impreuna cu un praf de sare, zaharul si esenta de vanilie. Se adauga untul taiat bucatele si se mixeaza, dupa care se incorporeaza faina treptat, pana cand rezulta o coca buna de intins. Se imparte coca astfel: 3/4 de pastreaza pentru blat, iar 1/4 se pastreaza pentru a o rade pe deasupra, dar se mai intareste cu putina faina (circa 75 g).

Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.

Se unge tava cu ulei, se intinde o foaie groasa din bila mare de coca, dupa care se adauga gemul de prune. Se da pe razatoarea mare, presarand peste gem, bila mica de coca. Se introduce tava la cuptor, pana cand prajitura se rumeneste frumos.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu aluat razuit" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (15)

Rocsi 1

03.04.2017, 18:57

E super prajitura asta, desi este o reteta simpla!

Ancutsa 1

03.04.2017, 23:09

Foarte gustoasa!

Xandrinne 1

17.01.2021, 11:34

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura a la Daneza