Desert prajitura cu crema de mascarpone

de RodicaSuar in Retete Montare D’oro, 30 Noi 2018 | 2289 vizualizari

 

Blat



Avem nevoie de:

-6 albușuri de ou

-3 gălbenușuri

-6 linguri de zahar

-6 linguri de ulei

-4 linguri de faina

-2 linguri de nucă măcinată

- un praf de copt

 

INGREDIENTE

  • blat:
  • 6 albușuri de ou
  • 3 gălbenușuri
  • 6 linguri de zahar
  • 6 linguri de ulei
  • 4 linguri de faina
  • 2 linguri de nucă măcinată
  • un praf de copt
  • Crema
  • 3 gălbenușuri
  • 7 linguri de zahar
  • 8 linguri de lapte
  • 2 linguri de faina
  • 125 grame de mascarpone
  • 125 grame de unt
  • esenta de vanilie
  • Decor
  • 200 ml frișcă lichidă
  • un pic de nucă măcinată
Portii: 24
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cu crema de mascarpone:

Pentru pregătirea blatului batem albușurile tare cu zahărul, turnam uleiul cate putin, adaugam gălbenușurile peste albușurile bătute spuma. Amestecam faina, nucă măcinată, praful de copt și le turnam peste albușurile bătute spumă. Bagam blatul in cuptor pentru 30 de minute.

Pregătirea cremei: amestecam gălbenușurile cu zahărul, laptele și făină, fierbem crema la foc mic.

După ce se răcește crema, punem unt câte puțin și mixam bine, in crema obținută adăugăm mascarpone și esența de vanilie.

Asamblarea prăjiturii:  Peste blatul racit punem crema cu mascarpone, iar deasupra se pune frișcă bătută și nucă măcinată. Pofta bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu crema de mascarpone" nu uita sa-i faci un review.
 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Desert la pahar cu dovleac si frisca