Desert prajitura cu foaie de bezea si crema de unt

de Constelatialeu in Prajituri, 25 Mar 2021 | 4825 vizualizari

 

Am strans multe albusuri si incerc sa le fac felul, felul 1,2,3, cate feluri imi trec prin cap, cat inca nu ma sclerozez....:)))))))

 

INGREDIENTE

  • Foaie de bezea ( folosit tava mare de la aragaz)
  • 190 g albus
  • un praf de sare
  • 150 g zahar
  • 150 g alune de padure prajite si taiate grosier
  • 25 g amidon
  • 25 g faina
  • Crema
  • 250 g unt cu 82% grasime
  • 200 g lapte condensat caramelizat DeLatte
  • Frisca
  • 200 ml smantana pentru frisca
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • Ciocolata topita
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cu foaie de bezea si crema de unt:

Foaie de bezea : Albusurile le-am dezghetat, am adaugat un praf de sare si apoi le-am mixat bine, am adaugat zaharul si am mixat pana am obtinut o bezea tare. Am incorporat faina, amidonul si alunele taiate grosier, cu miscari lente de jos in sus. Am tapetat tava de la aragaz cu hartie de copt, am intins foaia de bezea, am bagat tava in cuptorul preincalzit la 180 grade, apoi am redus temperatura si am copt foaia pana a inceput sa se rumeneasca frumos. Am scos foaia din tava cu tot cu hartie d ecopt, am udat masa si am asezat foaia pe masa, cu ajutorul unui cutit cu lama lata am desprins foaia de bezea de hartia de copt. Am lasat la racit apoi am taiat foaia in 3 parti egale.

Crema: Untul la temperatura camerei l-am frecat bine, apoi am incorporat laptele condensat si am omogenizat ( nu stiu ce a avut ca s-a taiat crema, dar fara panica e drege repede, se aseaza crema pe baie de abur si se amesteca energic pana crema se leaga frumos).

Frisca: Smantana pentru frisca rece de la frigider am pus-o intr-un bol inalt , bol ce a stat la frigider 30 min, am adaugat zaharul vanilat si am mixat pana am obtinut o frisca ferma.

Asamblare : Am asezat pe un platou prima foaie din cele 3 obtinute dupa portionarea foii mari de bezea. Peste foaie am intins jumatate din crema, am pus a doua foaie, am presat putin, apoi am intins restul de crema, am asezat a treia foaie, am presat putin, apoi am intins frisca si am ornat ciocolata topita. Am dat prajitura la frigider, apoi am portionat-o.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu foaie de bezea si crema de unt" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cafelina