Desert prajitura cu mere, biscuiti si budinca (fara coacere)

de Gicuta in Dulciuri, 21 Aug 2015 | 57438 vizualizari

 

Un desert rapid si delicios, ba chiar de post, care merita incercat.

 

INGREDIENTE

  • 1,8-2 kg mere
  • 350 g biscuiti populari (40 bucati)
  • 350 g zahar
  • 4 plicuri budinca de vanilie
  • 650 ml apa
  • 150 g stafide
  • o sticluta cu esenta de rom
  • 1/2 lingurita scortisoara
  • un praf de sare
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cu mere, biscuiti si budinca (fara coacere):

Mai intai punem stafidele la inmuiat in esenta de rom.
Merele curatate le taiem in cubulete mici. Intr-o cratita punem 500 ml apa cu zahar la fiert. Cand s-a topit zaharul adaugam merele pe care le lasam doar sa se inmoaie, fara sa se zdrobeasca. Dizolvam cele 4 plicuri de budinca in cei 150 ml de apa ramasi si le adaugam peste mere, lasand sa mai fiarba cateva minute (2-3), amestecand continuu. Cand este gata, adaugam stafidele, un praf de sare si scortisoara. Asezam un rand de biscuiti intr-un vas dreptunghiular , apoi un strat din crema de mere fierbinte. Asa procedam in continuare, pana terminam biscuitii si compozitia de mere. In final trebuie sa avem 3 straturi de biscuiti si 3 de mere, ultimul fiind de mere. Se lasa sa se raceasca, apoi o vom pune la frigider 2-3 ore, timp in care biscuitii se vor inmuia si vom putea taia prajitura.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Merele se pot inlocui cu pere, nu foarte coapte.

2

Se poate folosi si alt tip de biscuiti.

3

In functie de gustul fiecaruia, se mai poate adauga zahar.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu mere, biscuiti si budinca (fara coacere)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (20)

mirela0911 1

05.09.2015, 06:38

Ce bine arată!

Aletta 1

05.09.2015, 10:39

C'odrutade C'odruta 1

22.03.2019, 09:52

Buna ziua! chiar sunt necesare 4 plicuri de budinca? pe plic scrie ca sunt pentru 500 ml de lichid si noi avem aici doar 650ml de apa si ceva ce mai iese din mere. Chiar ati pus 4 plicuri de budinca sau merg si mai putine? Ma gandesc poate pt o inchegare mai buna sa fie mai multe? Va rog raspuns urgent, vreau si eu sa incerc sa o fac!
Multumesc anticipat!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura Tavalita