Desert prajitura dementiala - reteta nr. 300

de Tabita _ in Prajituri, 6 Apr 2021 | 8532 vizualizari

 

O prajitura senzationala, de vis! 
Aromata, delicioasa care m-a cucerit din prima! ❤

 

INGREDIENTE

Crema:
  • 200 g zahar
  • 5 galbenusuri
  • 300 g unt
Blatul:
  • 5 albusuri
  • 160 g zahar
  • 250 g nuca
  • 3 linguri de faina
Glazura:
  • 300 g ciocolata
  • 3 linguri ulei
Pentru decor:
  • smantana pentru frisca
  • zahar vanilat
Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura dementiala - reteta nr. 300:

Mai intai am inceput cu crema.
Se mixeaza bine galbenusurile cu zaharul pana se deschid la culoare. Se pune vasul deasupra unei cratite cu apa pe foc (bain-marie). Dupa ce s-a ingrosat putin, se da deoparte si se lasa la racit.
Untul se taie cubulete si se mixeaza. Se adauga crema racita si se mixeaza in continuare.
Eu am adaugat si 2-3 stropi de rom si un strop lichior de lamaie.
Se mixeaza bine pana se incorporeaza.

Apoi am facut blatul astfel:
Se mixeaza albusurile cu zaharul pana devine o spuma tare ca pentru bezea.
Se adauga nuca si faina.
Se amesteca usor cu miscari circulare de jos in sus.
Se tapeteaza tava cu hartie de copt.
Se aseaza compozitia in tava.
Se da la cuptorul incins la 180°C pentru 20- 25 de minute.
Se lasa blatul sa se raceasca. Se adauga crema racita.

Pentru glazura se topeste ciocolata la microunde. Se amesteca usor pana se obtine o compozitie omogena. Glazura se pune peste crema.

Am batut smantana pentru frisca, am adaugat zahar vanilat si am ornat dupa placere.

Se da la rece peste noapte sau pentru minim cateva ore. 
Pofta buna!

TIPS-URI

1

Se poate aroma si cu alte esente dupa preferinta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura dementiala - reteta nr. 300" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Reteta de prajitura Somloi