Desert prajitura Kinder Bueno

de madi_marin in Prajituri, 27 Dec 2018 | 7706 vizualizari

 

Reţetă preluată de pe blogul lui Nicuşor Vereş. Eu am făcut cantităţile pe jumătate şi am preferat să pudrez cu cacao ,decât să ornez cu frişcă bătută. Este delicioasă şi nu se face greu deloc şi e potrivită pentru mese festive.

 

INGREDIENTE

Tava 18/25 cm Blat :

  • 4 albuşuri
  • 25 g zahăr
  • 25 g făină
  • 20g pesmet
  • 1 linguriţă praf de copt
  • 50 g nuci măcinate fin
  • un praf de sare
  • 1 plic de zahăr Bourbon

Crema:

  • 4 gălbenuşuri
  • 40g zahăr
  • 250 ml lapte
  • 25 g făină
  • 20 g praf de budincă de vanilie
  • 130 g unt la temperatura camerei
  • 1 lingură cacao
  • 1 plic zahăr Bourbon

În plus:

  • 1 pachet mic de biscuiţi Picnic
  • 200 + 100 g Nutella
  • cacao pentru pudrat
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura Kinder Bueno:

Blat : se bat albuşurile spumă cu un praf de sare, cu  zahărul şi zahărul Bourbon. Se adaugă făina cernută cu praful de copt, pesmetul şi nuca măcinată şi se amestecă uşor cu o spatulă. Se nivelează compoziţia în tava tapetată cu hârtie de copt şi se coace la 180 grade fără ventilaţie timp de 20 de minute. Se scoate la răcorit, apoi se unge cu 200 g de Nutella şi se dă la congelator.

Crema : se mixează gălbenuşurile cu zahărul şi zahărul Bourbon până obţinem o cremă. Făina şi praful de budincă se dizolvă în laptele rece, apoi se adaugă peste crema de gălbenuşuri şi se amestecă bine. Se pune compoziţia la foc mic să se îngroaşe. Se răcoreşe, apoi se adaugă lingură cu lingură în untul moale mixat puţin. Compoziţia se împarte în două. În jumătate se adaugă cacao, iar cealaltă rămâne galbenă.

Asamblare : pe blatul uns cu Nutella se întinde crema galbenă, se pune deasupra un strat de biscuiţi, apoi crema cu cacao. Se dă din nou la congelator pentru 15 minute, după care, peste crema de cacao se mai întinde un strat subţire de 100 g de Nutella.

Se dă la rece până a doua zi.

Înainte de servire se pudrează cu cacao.

Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura Kinder Bueno" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Desert tarta cu gutui