Desert prajitura saseasca cu afine

de mirela0911 in Prajituri, 7 Mar 2021 | 3788 vizualizari

 

Pentru ziua de 8 Martie nu am pregatit ceva deosebit. Aveam branza si voiam neaparat sa fac ceva cu ea, ceva ce nu am mai facut. Si asa m-am oprit la prajitura saseasca a Crisulinei noastre, o prajitura la care am adaugat niste afine dulci si bune si stropita deasupra cu sirop de afine. Multumesc, Cris, pentru inspiratie! >:D< 

 

INGREDIENTE

  • 1 litru de lapte
  • un praf de sare
  • 100 g zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 300 g gris
  • 800 g branza dulce
  • un praf de sare
  • 150 g zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 1 lgt coaja rasa de lamaie
  • 4 oua
  • 50 g unt
  • 50 g faina alba
  • afine (congelate)
Portii: 16
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura saseasca cu afine:

Mai intai se prepara grisul. Se pune laptele la fiert impreuna cu sarea, zaharul si zaharul vanilat. Cand incepe sa fiarba se toarna in ploaie grisul, amestecand cu un tel sa nu se faca cocoloase. Se lasa sa fiarba cateva minute, amestecand sa nu se prinda de fund. Se ia de pe foc, se adauga untul si se amesteca bine. 

Se toarna intr-o tava de tort tapetata cu hartie de copt pe fund si marginile unse cu unt. Se niveleaza grisul apoi se aplica o folie alimentara chiar peste gris pentru a nu face scoarta pana cand se pregateste crema de branza.

Intr-un bol se amesteca branza cu zaharul, zaharul vanilat si praful de sare. Se adauga pe rand cate un ou si se mixeaza bine dupa fiecare. Se pune si coaja de lamaie si untul la temepratura camerei. Se mixeaza bine apoi la final se adauga faina. Se omogenizeaza amestecul si se pun afinele. Se amesteca cu o spatula apoi se toarna peste grisul din tava dupa ce se indeparteaza folia. Se niveleaza frumos.

Se da tava la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru cca 35-45 de minute. Cand incepe sa devine aurie pe margini, se stinge cuptorul si se lasa 5 minute apoi se scoate din cuptor.

Se lasa sa se raceasca complet. Cu un cutit se trece pe marginea prajiturii pentru a se desprinde cu usurinta de inelul tavii dupa care se indeparteaza inelul reglabil. Se stropeste cu sirop de afine, se portioneaza si se serveste.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Se poate prepara simpla, fara adaos de fructe.

2

Daca o preferati mai dulce, mai adaugati zahar.

3

Se poate servi pudrata cu zahar farin deasupra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura saseasca cu afine" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta gustoasa de pasca fara aluat, cu fistic si fulgi de ciocolata

ieri la 12:38

Prajitura cu banane si mere - Un desert rapid si aromat

de oanapl 7

pe 14.04 la 21:13

Reteta de desert rapid cu mandarine si ciocolata

pe 14.04 la 14:24

Reteta de bruschete savuroase cu carnea ramasa

pe 14.04 la 11:37

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Cheesecake de vara, cu zmeura, afine si coacaze rosii