Desert prajitura tavalita de post

de Rocsi in Prajituri, 24 Apr 2021 | 5662 vizualizari

 

Iubesc prajitura tavalita, desi este o prajitura simpla si deloc sofisticata! De cate ori pregatesc, eu mananc cel mai mult din ea, mereu imi gasesc treaba pe la frigider si mai iau o bucatica si inca una! Acum am vazut aceasta reteta la Cristina si cum am citit-o, am zis trebuie sa o pregatesc. M-am pus pe treaba si am pregatit o tava, o portie putin mai mare, ca stiam ca voi imparti din ea si am vrut sa imi ramana si mie ca sa imi fac bine pofta! A iesit super, super buna, delicioasa, aromata, tot ce vrei! Eu am pus mai putin zahar fata de reteta, dar voi mai puteti mari cantitatea daca doriti sa fie mai dulce prajitura. Neaparat sa o incercati, macar o data!

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
    • 370 ml apa minerala
    • 90 ml ulei
    • 100 gr zahar pudra
    • 350 gr faina
    • 40 gr nuca de cocos
    • 1 lingurita rasa turmeric
    • 1 lingurita otet
    • 1 lingurita praf de copt
    • 1 lingurita vanilie
    Pentru glazura:
    • 200 ml apa
    • 100 gr zahar pudra (150 daca o doriti mai dulce)
    • 1 lingura cu varf cacao
    • 150 gr ciocolata de post 55% cacao
    • 30 ml ulei
    • 2 lingurite esenta de rom (optional)
    • nuca de cocos pentru tavalit
Portii: 24
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura tavalita de post:

Blatul: Intr-un bol puneti apa minerala, uleiul, otetul si vanilia. Amestecati putin. Cerneti faina, o adaugati peste lichide. Puneti praful de copt, un praf de sare, zaharul pudra, turmericul si amestecati bine cu un tel, sa nu ramana cocoloase. La final incorporati nuca de cocos. Tapetati cu hartie de copt o tava de 20/32 cm. Turnati compozitia si o nivelati. Introduceti blatul in cuptorul incins, la 180 de grade, pentru 25 de minute. Faceti testul cu scobitoarea dupa acest timp, apoi o scoateti din cuptor. O lasati sa se raceasca. Dupa ce s-a racit o taiati cuburi. Eu am obtinut 24 de bucati, dar puteti obtine si 28 daca le faceti mai micute.

Glazura: Intr-o craticioara puneti apa, uleiul, cacaua si zaharul pudra. Transferati pe foc. Amestecati continuu, focul sa fie dat la mic. Cand incepe sa clocoteasca, adaugati ciocolata, amestecati cu telul pana este complet topita. Mai fierbeti glazura circa 2 minute. O trageti de pe foc, puneti esenta de rom si amestecati. Pe o farfurie puneti nuca de cocos. Treceti fiecare patratel de blat prin glazura, apoi le tavaliti prin cocos pe toate partile. Le asezati pe o tava, pe hartie de copt, cu putina distanta intre ele. Cand s-au racit, le acoperiti si le dati la rece. Serviti ori de cate ori doriti! Este grozava si va recomand cu drag reteta!

Pofta buna! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura tavalita de post" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (18)

oanapl 1

27.04.2021, 09:04

Delicioasă!

Ancutsa 1

27.04.2021, 10:24

Si mie imi place aceasta prajitura, tot de post o pregatim si noi!

Rocsi 1

27.04.2021, 19:39

Multumesc mult! Da, chiar este o prajitura de post delicioasa!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Papanasi cu dulceata, dulcele traditional romanesc

de laura_n 7

ieri la 17:28

Vinete umplute cu legume si cascaval reteta rapida si sanatoasa

pe 23.04 la 20:52

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

pe 23.04 la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

pe 23.04 la 10:49

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Reteta de prajitura de post cu mere