Desert prajitura Zserbo Szelet - Greta Garbo

de MotanLaOale in Prajituri, 9 Aug 2018 | 31269 vizualizari

 

O prajitura foarte buna care a fost incantarea copilariei mele. Am facut-o dupa reteta bunicii mele.

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 600 g faina
  • 3 galbenusuri de ou
  • 250 g untura
  • 100 ml lapte
  • 25 grame drojdie proaspata
  • 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
  • 100 g zahar
  • 3 plicuri zahar vanilat
  • un praf sare
  • Umplutura:
  • 300 g nuca
  • 200 g zahar
  • 400 g gem de caise
  • 2 plicuri zahar cu aroma de rom
  • GLAZURA
  • 200 g ciocolata
  • 120 ml frisca lichida
  • 50 g unt
Portii: 40
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura Zserbo Szelet - Greta Garbo:

Intr-un castron se amesteca faina, zaharul, zaharul vanilat cu untura.

Se adauga galbenusurile, drojdia dizolvata in laptele caldut, bicarbonatul de sodiu, un praf de sare si se framanta bine.

Se pune folie alimentara si se tine 1 ora la frigider.

Nuca se macina si se amesteca cu zaharul si zaharul cu aroma de rom.

Gemul se pune in robot si se face cremos.

Se imparte aluatul in 4 parti egale pentru 4 foi.

Se intinde o foaie pe hartie de copt de dimensiunea tavii (23 x 32 cm).

Se pune in tava neunsa si se desprinde usor hartia de copt.

Se unge cu gem si se presara cu un strat de nuca.

Se face a doua foaie si se pune deasupra, se unge cu gem si se presara nuca.

La fel si cu a treia foaie si a patra deasupra care ramane neunsa.

Se inteapa cu un ac gros sa patrunda pana la fundul tavii.

Se introduce in cuptorul preincalzit la 180 grade C, pentru 30-35 minute.

Cand este purin rumenita, se scoate si se lasa la racit.

Pentru glazura se incalzeste ciocolata cu frisca lichida pana se topeste, se adauga untul si se lasa deoparte 10 minute.

Se toarna glazura peste prajitura racita si se niveleaza.

Se lasa la frigider pana a doua zi.

Se portioneaza cu un cutit subtire si ascutit si se serveste.

Pofta Buna!

TIPS-URI

1

Reteta bunicii era cu gem de prune.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura Zserbo Szelet - Greta Garbo" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

 Chupe de camarones- supa peruana de creveti.Reteta nr.46  din  Best soups in the World

de Ksenya 5

ieri la 13:30

Prajitura de post cu foi si crema de budinca cu suc Fanta

de Caty 2

pe 26.03 la 19:44

Reteta de pui cu sos de parmezan si usturoi

pe 26.03 la 18:04

Reteta de salata de fasole rosie cu porumb si ardei gras

de oanapl 7

pe 25.03 la 19:25

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

cristeena20

3400 puncte

Ksenya

2173 puncte

RODIMUR

2032 puncte

Catalina L

1627 puncte

oanapl

1573 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Briose crosetate