Desert pt piticii mofturosi

de nadina73 in Mancare copii, 15 Iul 2010 | 7736 vizualizari

 

mergand la cumparaturi ma zapcesc piticii cu budinca din comert preparata. Si nu zic, le-am mai luat dar mai bine prefer sa le fac eu acasa,cat de cat mai natural,asa ca le-am promis,iar rezultatul este urmatorul

 

INGREDIENTE

  • 1 budinca capsuni
  • 1 budinca vanilie
  • 1 budinca ciocolata
  • frisca
  • 1,5 litri lapte
  • 15 linguri de zahar
  • 1 bucata pandispan cacao
  • 1 bucata pandispan vanilie
  • cereale -pt decor
Portii: 4
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert pt piticii mofturosi:

Se pune 450 ml lapte pe foc cu zaharul ,restul se ameteca cu praful de budinca si apoi se pune peste lapte se amesteca bine pana se imgroasa ca o smantana groasa apoi se ia de pe foc .

Se procedeaza la fel pentru toate 3 budincile conform instructiuniloe de pe plic

Am pus putin pandispan de cacao intr-o cupa dupa care am pus budinca de capsuni apoi budinca de ciocolata dupa care am pus putin pandispan de vanilie apoi budinca de vanilie ,iar la final am ornat cu frisca si cereale

Blat de pandispan:

4 oua se separa galbenusurl de albus si se bate bine cu 7 linguri de zahar apoi se pun galbenusurile cu 2 linguri de apa si 7 linguri de faina si se amesteca cu un tel nu se mai bat apoi se pune putina zeama de lamaie si 1 lingura de cacao(depinde de cacao cat de neagra este)sant cantitatile pt tava mica se pune compozitia in tava si se coace la 16o grade 25 minute

La fel se procedeaza si pentru blatul de vanilie dar in loc de cacao se pune 3 vanilii

PS:Sa fiu foarte sincera nu am facut pandispanul special pt budinca, dar asa s-a nimerit sa am facut si am pus si pandispan,mie mi-au iesit 2 cupe mari si 2 mai mici din cantitatile de budinca

Este un desert pentru piticii mei mofturosi...................si pentru fetele lui mama infiate de pe bucataras.ro

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert pt piticii mofturosi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (29)

maia 1

15.03.2011, 09:54

nu stiu cum ai reusit sa incorporezi tu galbenusurile cu faina care au format un cocolos destul de dur in albusurile spuma. e destul de dificil sa faci operatiunea asta...

gaby_duceag 1

15.03.2011, 09:58

maia, orice blat de tort se face in acest gen. Albusuri batute, galbenusuri apoi faina.
nu am idee de ce ti s-a facut un cocolos. nu trebuiau amestecate galbenusurile cu faina, se puneau, pe rand in albusuri.

nadina73 1

15.03.2011, 13:25

Maia sincer ,nu stiu de ce ti sa facut un cocolos ,pui galbenusurile in albusus la fel si faina cu cacao,si totul e ok.Probabil ai amestecat galbenusurile cu apa si faina?? e retata de pandispan simpla ,clasica,,,,,,,,,,,,nimic mai mult

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Budinca cu branza dulce si stafide