Desert rece cu zmeura si lichior de ciocolata

de FlaviaD in Dulciuri, 8 Aug 2013 | 899 vizualizari

 

Acesta este un desert „pretentios” si elegant, pe cat de bun pe atat de aratos. Este un desert rece potrivit unei situatii deosebite. Datorita elegantei aduse de catre lichiorul de ciocolata, cu siguranta va veti incanta musafirii. Iar daca nu aveti musafiri in meniu, sunt convinsa ca va veti delecta si singuri cu desertul acesta fistichiu si cu un film bun :P

 

INGREDIENTE

  • 3 oua
  • 5 linguri de zahar brut
  • 1/2 l lapte
  • 1 lingura de faina
  • unt
  • zmeura
  • lichior de ciocolata
  • esenta de vanilie
Portii: 3
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert rece cu zmeura si lichior de ciocolata:

Ca sa prepar desertul acesta am facut o budinca de casa din oua, zahar brut, lapte si faina. Am amestecat cu mixerul ouale pana ce s-au facut spuma, apoi am adaugat zaharul brut. Am mixat pana s-a topit zaharul, am adaugat o lingura de faina, esenta de vanilie si apoi laptele. Cand s-au omogenizat, am pus totul pe foc si am procedat intocmai unei budinci de casa. Am amestecat cu lingura pana ce s-a inchegat bine si am oprit focul. Pentru volum si „finete” am adugat si cateva cuburi de unt.

Am dat la frigider pentru cateva ore. Se poate servi rece de la frigider sau ca o veritabila inghetata, direct din congelator. Cu alte idei si pisici racoritoare va astept pe www.gatituleojoaca.net :P

 

RETETA IN IMAGINI

Desert rece cu zmeura si lichior de ciocolata-0
Desert rece cu zmeura si lichior de ciocolata-1

COMENTARII (12)

Rocsi 1

08.08.2013, 23:04

Delicios

mamaieelena 1

09.08.2013, 07:38

babi5 1

27.08.2013, 16:39

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Terina cu cascaval si carne de pui

Terina cu...

ieri la 15:04

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

pe 06.12 la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

pe 06.12 la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

pe 06.12 la 19:41