Desert reeeeece...

de carla_26 in Dulciuri, 15 Mai 2011 | 1159 vizualizari

 

INGREDIENTE

Pas 1:

  • 1 l lapte
  • 1cana si jum. orez
  • 4 lg cacao

Pas 2:

  • 1 ou
  • 150 g zahar
  • 200 ml apa
  • 30 g faina
  • 100g frisca
  • coaja rasa de la o lamaie
  • 15 g cacao

       

Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert reeeeece...:

Pas 1:

Pui laptele la fiert,si atunci cand fierbe adaugi orezul si cacaoa.Dupa ce este gata il lasi la racit.

Atentie! OREZUL FIERT nu trebuie sa fie o compozitie omogena...

Pas 2:

Freci oul cu zaharul si coaja de lamaie rasa pana obtii un amestem cremos.

Adaugi faina,apa si fierbi compozitia la bain-marie,amestecand continuu pana se ingroasa.lasi crema la racit.

In crema rece,adaugi cacaua si incorporezi frisca,amestecand usor.

Peste crema obtinuta adaugi orezul fiert.Pentru aroma pui putin rom.

Se serveste  dupa 3 ore de stat la frigider.

 

 

 

TIPS-URI

1

In caz de  compozitia obtinuta  din cele 2 creme va fi inca moale,o jumatate de pliculet de gelatina preparat o va face mai consistenta....

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Desert reeeeece... 105089
retete culinare - Desert reeeeece... 105090
retete culinare - Desert reeeeece... 105091

COMENTARII (8)

adry88 1

15.05.2011, 21:13

MotanLaOale 1

16.05.2011, 09:13

mamaieelena 1

16.05.2011, 18:53

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Foietaj cu nucă și pastă de măceșe

Foietaj cu nucă...

ieri la 20:21

Mâncare de ciuperci pleurotus cu praz

Mâncare de...

ieri la 19:29

Covrigi sarbesti

de stefy_a 3

Covrigi sarbesti

ieri la 18:25

TarteTatin - Tarta rasturnata cu mere

TarteTatin -...

ieri la 14:55