Desert rulada cu mascarpone si dulceata

de Ancutsa in Prajituri, 29 Aug 2020 | 4487 vizualizari

 

Am pregătit o ruladă pufoasă, cu model cu floricele cu cacao, pe care am umplut-o cu mascarpone și dulceață de zmeură și afine, cu apă de flori de trandafir. A ieșit pufoasă, delicioasă și cu un parfum delicat. Ne-a plăcut tare mult.

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 5 ouă,
  • un praf de sare,
  • 5 ml îndulcitor,
  • 40 ml apă rece,
  • 50 ml ulei,
  • 110 g făină,
  • 5 g praf de copt,
  • 1 linguriță cacao,
  • ½ linguriță coajă de lămâie,
  • Pentru umplutură:
  • 250 g cremă mascarpone,
  • 3 linguri dulceață de zmeură și afine, cu apă de flori de trandafir
  • În plus:
  • Zahăr pudră, după gust, doar pentru pudrat și rulat
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert rulada cu mascarpone si dulceata:

 

Bați spumă, cu mixerul, albușurile cu un praf de sare și îndulcitorul. Adaugi gălbenușurile, uleiul și apa rece și amesteci bine. Apoi adaugi coaja de lămâie și praful de copt și încorporezi treptat făina, amestecând cu o spatulă, ușor, pentru a păstra compoziția aerată.

Torni compoziția într-o tavă pregătită cu hârtie de copt, însă păstreză deoparte 3 linguri din aluat.

Compoziția păstrată deoparte o amesteci cu pudra de cacao.

 Compoziția cu cacao o torni cu un poș, făcând buline, pe care le transformi în floricele cu o scobitoare.

Dai la cuptorul preîncălzit, pentru 20 de minute sau până trece testul scobitorii, la foc mediu. Blatul trebuie să fie ușor auriu, eu l-am rumenit mai tare, de aceea s-a crăpat ușor pe alocuri, cu toate acestea,  a ieșit pufos și gustos.

 Când blatul de ruladă e gata, îl scoți pe un șervet de bucătărie pe care ai presărat zahăr pudră (ca să nu se lipească), o rulezi și o lași la răcit.

 

După ce ai amestecat crema mascarpone cu dulceața, umpli rulada și o rulezi la loc, cu ajutorul hârtiei de copt.

 

Poftă Bună!

 

Dacă v-a plăcut reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu:  

https://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2020/08/rulada-cu-mascarpone-si-dulceata.html

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert rulada cu mascarpone si dulceata" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Desert rulada Krantz