Desert strudel cu mere

de - Andreea - in Dulciuri, 13 Ian 2018 | 3465 vizualizari

 

Am ajuns si la reteta cu numarul 600 !!! Si m-am gandit sa va servesc cu un strudel de mere absolut delicios !!! 

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet aluat foietaj
  • 4 mere
  • 100 gr muguri de pin
  • 80 gr nuca
  • 80 gr migdale
  • 4 linguri cu pesmet
  • 1 lingura cu unt
  • 1 lingura cu lapte
  • 2 linguri cu zahar
  • 1 lingura suc de lamaie
  • 1 galbenus de ou
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert strudel cu mere:

Incepem prin a curata merele de coaja si a le taia cuburi. Le stropim cu sucul de lamaie.

Intr-o tigaie antiaderenta punem untul si  pesmetul. Amestecam pana ce untul s-a topit si lasam pe foc mic circa 2-3 minute, amestecand in continuu.

Intr-un castron punem merele, migdalele maruntite, nuca maruntita, mugurii de pin si zaharul. Amestecam bine toate aceste ingrediente. 

Intindem aluatul de foietaj intr-o foaie cat mai subtire.

Presaram pe intreaga suprafata pesmetul, apoi punem amestecul de mere lasand marginile libere.

Inchidem aluatul parte peste parte, inchizand bine la capete .

Ungem aluatul cu galbenusul de ou amestecat cu lapte, apoi cu un cutit bine ascutit facem mici taieturi ( astfel vom evita ca aluatul sa se rupa in timpul coacerii).

Dam strudelul la cuptorul incins in prealabil la 200 grade C, pentru 30 - 40 minute.

Lasam sa se racoreasca inainte de a-l servi.

Pofta buna !

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert strudel cu mere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (25)

RuxyRux 1

17.01.2018, 19:38

Arata minunat!

dicota 1

06.03.2019, 11:06

Cred ca anul asta o s-l incer si eu...
Arata nepamantean, like

- Andreea - 1

06.03.2019, 15:52

Multumesc Dicota...chiar este super bun !!!!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Princess Cake