Desert tiramisu cu capsuni

de Oana in 2 Portii = 20 LEI, 23 Feb 2017 | 16663 vizualizari

 

Tiramisu, reţetă adaptata dupa cea originală

 

INGREDIENTE

  • 3 oua
  • 40 g zahar pudra
  • 40 g zahar tos
  • 250 g mascarpone
  • 1 lingurita vanilie
  • coaja rasa de la o portocala
  • coaja rasa de la o lime
  • 100 g piscoturi
  • 200 g capsuni
  • Sirop:
  • 100 ml zeama de portocala
  • 20 ml zeama de lime
  • 100 ml apa rece
  • 1 lingura zahar pudra
  • 1 lingurita vanilie
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tiramisu cu capsuni:

Tiramisu, reţetă adaptata dupa cea originală

  • Separa galbenusurile de albusuri.

  • Mixeaza galbenusurile cu zaharul pudra pana isi dubleaza volumul si se ingroasa.

  • Adauga mascarpone rece, de la frigider si mixeaza usor, la viteza mica, pana compozitia devine omogena.

  • Adauga apoi si vanilia si amesteca usor.

  • Separat, mixeaza albusurile spuma, iar cand incep sa se intareasca adauga zaharul tos si bate pana obtii o bezea.

  • Pune apoi bezeaua peste crema de mascarpone, amestecand usor cu o spatula, de jos in sus.

  • La final, pune in crema coaja de lime si coaja de portocala.

  • Pentru sirop, amesteca sucul de portocale cu sucul de lime, apa rece, vanilia si zaharul pudra. Amesteca usor pana se topeste zaharul.

  • Pregateste doua borcane pentru servire si pune la baza un rand de piscoturi inmuiate in sirop. Adauga apoi crema si pune de jur imprejur felii de capsuni.

  • Pune apoi iar un strat de piscoturi inmuiate in sirop si inca un strat de crema.

  • Pune deasupra capsuni taiate cubulete si o frunza de menta.

  • Lasa la rece o ora inainte de servire.

TIPS-URI

1

Daca nu agreati ouale crude in crema, puteti sa bateti galbenusurile cu zaharul la bain-marie si in loc de albusuri sa folositi frisca din smantana batuta cu zahar.

2

Puteti pregati tiramisu si intr-o tava, daca nu aveti forme/borcane individuale.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tiramisu cu capsuni" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Reteta de prajitura cu mere, nuci caramelizate si mascarpone