Desert tort 2 martie - La multi ani, Dora

de Constelatialeu in Torturi, 1 Mar 2021 | 2718 vizualizari

 

Nu este un tort foarte greu de facut,  trebuie multa rabdare si o forma Silikomart Magia del Tempo , o forma de tort cu inel detasabil din silikon, o forma din silikon inimioare.

 

INGREDIENTE

  • Blat :160 g albus de ou
  • 160 g zahar
  • 250 g nuci taiate grosier
  • 20 g amidon
  • Mouse de piersici
  • 2 galbenusuri
  • 2 linguri zahar
  • 60 g ciocolata alba Callebaut
  • 4 foi de gelatina
  • 350 g piersici din compot
  • 150 ml frisca
  • felii de piersici
  • zeama din compot cca 250 ml
  • 1 plic top gel incolor
  • Mouse banane
  • 450 g banane coapte
  • 3 galbenusuri
  • 100 g ciocolata alba Callebaut
  • 6 foi gelatina
  • 180 g frisca batuta
  • colorant verde
  • Frisca:
  • Smantana dulce cu 32% grasime + zahar vanilat
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort 2 martie - La multi ani, Dora:

Blat: Albusurile cu un praf de sare le-am mixat bine, am adaugat zaharul si amidonul, am continuat sa mixez pana am obtinut o bezea tare.La final am incorporat nuca taiata grosier. Am intins compozitia in tava de la aragaz, tapetata cu hartie de copt. Am bagat tava la cuptorul preincalzit la 180 grade si am copt blatul pana a inceput sa se rumeneasca frumos. Am scos blatul, am turnat apa rece pe blatul de lucru, am asezat hartia de copt cu blatul copt si cu ajutorul unui cutit cu lama lata am desprins blatul de nuca. Apoi am decupat un rotund cu diametrul de 28 cm, cat forma de tort cu pereti detasabili.Am lasat sa se raceasca

Frisca : Smantana dulce impreuna cu zaharul vanilat le-am mixat bine pana am obtinut o frisca ferma. N-am cantarit ingredientele, mereu fac mai multa.

Mouse de piersici : Mai intai am taiat 10 feliute de piersica, le-am asezat in forma silikomart, in canturile formei, apoi am pus la fiert zeama de compot amestecata cu top gel incolor, cand a inceput sa se ingroase am turnat in forma peste piersici, am dat la conglator sa se intareasca. M-am apucat sa fac mouse-ul de piersici. Am pus foile de gelatina in apa rece sa se hidrateze. Intr-un castron de inox am pus piersicile blendate, zaharul ciocolata alba si galbenusurile. Am asezat castronul pe baie de abur si am inceput sa amestec continuu pana ce ciocolata sa topit. Am tras castronul de pe baia de abur, am pus foile de gelatina stoarse bine si am amestecat bine . Am lasat 5-6 min sa se tempereze crema si apoi am incorporat frisca batuta. Am scos forma din congelator si am turnat mouse-ul in forma, am dat forma din nou la congelator pentru cca 6-7 ore, trebuie sa inghete bine ca sa se poata scoate usor din forma. Am umplut cu mouse si o forma de silicon cu 10 inimioare, pe care le-am bagat tot la congelator, sa le am pentru decorat.

Mouse de banane :  Am pus foile de gelatina in apa rece la hidratat.Am pus bananele intr-un castron de inox, le-am pasat bine pana am obtinut un piure, am adaugat ciocolata si galbenusurile. Am asezat castronul pe baie de abur si am amestecat pana ce ciocolata sa topit bine. Am tras castronul de pe baia de abur, am stors foile de gelatina si le-am incorporat in crema. Am lasat sa se tempereze cca 5-6 min, apoi am incorporat frisca. Am adaugat un pic de gel colorat-verde si am omogenizat.

Am luat forma de tort cu diametru de 28 cm si perete detasabil de silicon, am asezat blatul, apoi am scos forma silikomart din congelator si am scos tortul din mouse de piersici, l-am asezat in mijloc peste blat, apoi am turnat mouse-ul de banane. Am bagat forma la frigider pana dimineata. Am scos tortul din forma si am decorat cu inimioase de mouse de piersici si drajeuri colorate. La multi ani, Minodora ! ( ''sorora mea  cea mica'' )

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort 2 martie - La multi ani, Dora" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (15)

Rocsi 1

03.03.2021, 20:29

Un adevarat deliciu! Bravo!

Panacris 1

03.03.2021, 22:18

La mulți ani Minodora! Musia să achiziționez și eu o formă din asta! Mai ai ciucalată?????

RuxyRux 1

11.03.2021, 21:51

O mare frumusete!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Tort cu ciocolată şi nuci