Desert tort Cizmulitele lui Mos Nicolae

de Ancutsa in Torturi, 22 Dec 2020 | 2835 vizualizari

 

Pentru mine, tortul acesta a fost magic… în timp ce pregăteam cizmulițele (tortul), am primit ciocolata de la Moș Nicolae... la timp, pentru că tocmai terminasem ciocolata și luasem o pauză să mă gândesc ce soluție să găsesc... Cred că m-a văzut Moșul că mă chinui și mi-a trimis ajutorul... A fost o surpriză neașteptată! 
 
"retete festive de iarna"
 

 

INGREDIENTE

  • Blaturile:
  • 7 ouă L,
  • Un praf de sare,
  • 5 ml îndulcitor K-Classic,
  • 20 g nuci pecan rumenite și măcinate,
  • 40 g nuci caju măcinate,
  • 40 ml ulei,
  • 7 g praf de copt,
  • 115 g făină,
  • 7 linguri apă fierbinte,
  • 1 linguriță coajă de mandarine,
  • Crema de castane:
  • 125 g cremă mascarpone K-Classic,
  • 250 ml frișcă lichidă,
  • 3 lingurițe piure de castane,
  • 80 g ciocolată amăruie 65% cacao,
  • Crema roșie pentru decor:
  • 250 g cremă mascarpone K-Classic,
  • 200 ml frișcă lichidă,
  • 1 linguriță cacao,
  • Colorant alimentar gel Christmas Red,
  • Colorant alimentar gel Orange,
  • Decor:
  • 30 g ciocolată neagră Callebaut 54,5% cacao,
  • 2 linguri frișcă lichidă,
  • Nucă de cocos,
  • Marshmallows,
  • Acadea bastonaș,
  • Coacăze,
  • Figurine de ciocolată
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort Cizmulitele lui Mos Nicolae:

 

Blaturile:

Bați spumă, cu mixerul, albușurile cu sarea și îndulcitorul. Adaugi treptat gălbenușurile, uleiul, praful de copt, apa fierbinte, coaja de mandarine, nucile și făina, amestecând după fiecare. Din compoziția obținută coci 2 foi, maxim 20 de minute (fiecare), la foc mediu (într-o tavă cu hârtie de copt sau cu ulei tip spray). Când blatul este gata, îl scoți din cuptor și-l răstorni pe un șervet de bucătărie, pentru a coace următorul blat. Vei obține blaturi fragede cu textură și gust de pișcot.

 

Crema de castane:

Bați frișca mai moale și o dai deoparte.

Amesteci ciocolata topită cu mascarponele și piureul de castane, apoi adaugi frișca și omogenizezi.

 

Montare:

Decupezi din foile de pișcot formele necesare ghetuței: câte 2 tălpi și mai multe discuri pentru că ai nevoie de înălțime. Lipești piesele cu crema de castane. Resturile de blat le poți folosi pentru a da înălțime ghetuțelor.

 

Crema roșie pentru decor:

Din nou, bați frișca mai moale și dai deoparte.  Într-un bol încăpător pui crema mascarpone și adaugi frișca. Ai grijă să oprești puțină frișcă pentru blănița cizmelor. Adaugi colorant alimentar portocaliu și roșu și, opțional, puțină cacao și amesteci.

 

Decor:

Îmbraci cizmulițele în crema roșie. Cu frișca rămasă faci blănița cizmelor. Pentru tălpi și șireturi, pregătești puțină cremă din ciocolată neagră topită și amestecată cu frișcă lichidă și decorezi cu un poș.

Decorezi cu nucă de cocos, marshmallows, acadea bastonaș, coacăze, figurine de ciocolată.

  

Poftă Bună!

Dacă v-a plăcut reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu:  

https://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2020/12/tort-cizmulitele-lui-mos-nicolae.html

 

TIPS-URI

1

Pentru a încopora bine făina, poți bate compoziția cu mixerul, câtă vreme nu pui făina toată odată, ci cu lingură cu lingură, amestecând după fiecare ușor, la viteză mică.

2

Nu coace prea mult blatul, pentru că se va usca și va avea miros (și gust) de ou (omletă). 20 minute sunt suficiente pentru o tavă mare.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort Cizmulitele lui Mos Nicolae" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Multicooker Turbo Express

- 400 lei
1299.99 lei
899.99 lei

COMENTARII (28)

Rahela Velicu 1

28.12.2020, 14:42

Ancutsa 1

28.12.2020, 16:11

Rahela

Viorica34s 1

30.12.2020, 15:16

Castiga bani cu sondaje online care valoreaza între 0,10€ si 2,5€ pe sondaj completat
La inregistrare primesti un bonus.
Inscrie-te aici https://bit.ly/2WwmDjh

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Papanasi cu dulceata, dulcele traditional romanesc

de laura_n 7

ieri la 17:28

Vinete umplute cu legume si cascaval reteta rapida si sanatoasa

pe 23.04 la 20:52

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

pe 23.04 la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

pe 23.04 la 10:49

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

pe 22.04 la 19:58

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Desert tort cuburi de gheata