Desert tort cu crema caramel si zmeura

de Rocsi in Torturi, 7 Mai 2021 | 3942 vizualizari

 

"Retete pascale"
Un tort simplu, la care nu am multe de zis, pentru ca, ar fi mai bine sa il incercati ca sa vedeti ce delicios poate fi! O crema caramel, jeleul de zmeura, bucati de alune, ce poate fi mai minunat? 

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
    • 3 oua
    • 4 linguri indulcitor pulbere (sau 4 linguri zahar)
    • 40 ml ulei
    • 70 gr sana
    • 1 lingura cu varf cacao
    • 4 linguri faina
    • 50 gr alune macinate
    • 1 lingurita praf de copt
    • 2 lingurite esenta rom
    Pentru crema caramel:
    • 150 ml smantana pentru frisca
    • 200 gr ciocolata caramella
    • 250 gr mascarpone
    • 3 linguri alune tocate
    • 100 gr zmeura
    • 1 lingurita amidon
    • 1 lingura indulcitor pulbere (sau 1 lingura zahar)
    In plus:
    • 200 ml smantana pentru frisca
    • 1-2 linguri indulcitor pudra (sau zahar pudra)
    • bilute folorate
    • flori naturale
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort cu crema caramel si zmeura:

Blatul: Separati ouale. Bateti albusurile spuma cu un praf de sare pana devin spuma. Adaugati indulcitorul, mixati pana obtineti o bezea ferma. Incorporati galbenusurile, uleiul si sana. Cerneti faina cu cacao si praful de copt. Le adaugati si pe aceastea, amestecati usor cu o paleta de silicon. La final incorporati alunele macinate si esenta de rom. Impartiti compozitia in 3 boluri, in mod egal. Ungeti cu unt si tapetati cu hartie de copt, o tava de 18 cm. Turnati prima parte din compozitie, o nivelati. Bagati in cuptorul incins, la 170 de grade, pentru 10 minute. La fel procedati si cu celelate doua foi de blat. Puteti coace si blatul intreg, apoi sa il taiati in 3 foi. Le lasati sa se raceaca.

Crema caramel: Puneti smantana intr-o craticioara, o transferati pe foc. Cand da in clocot, o dati deoparte. Adaugati ciocolata taiata bucati, amestecati pana este complet topita. O dati la rece 3-4 ore. Dupa acest timp, o scoateti de la rece, o mixati circa 2 minute. Adaugati mascarponele, mai mixati pana obtineti o crema spumoasa. Zmeura o puneti intr-o cratita cu indulcitorul. O lasati sa dea 2-3 clocote, apoi adaugati amidonul, pe care il dizolvati inainte in doua linguri de apa rece. Amestecati pana se ingroasa putin, apoi dati deoparte si il lasati sa se raceasca. Pe un platou asezati prima foaie de blat si un inel detasabil in jurul sau. Puneti jumatate din crema caramel, o nivelati. Jeleu de zmeura puneti cu o lingurita, din loc in loc, presarati alune tocate. Asezati a doua foaie, restul de crema, restul de jeleul si iar alune tocate. La final puneti ultima foaie de blat. Dati tortul la rece 3-4 ore sau peste noapte. Smantana rece o mixati cu indulcitorul pudra, pana devine spumoasa. Scoateti tortul de la rece, indepartati inelul. Imbracati tortul in frisca, apoi il decorati. Eu am ales un decor simplu: cu flori naturale si niste bile colorate.

Pofta buna! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort cu crema caramel si zmeura" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (23)

Rocsi 1

11.05.2021, 21:20

Multumesc mult!

mihaelar63 1

12.05.2021, 05:05

De cum l-am vazut , m-am trezit fredonandaria din ,, Madam Butterfly""

Rocsi 1

13.05.2021, 20:48

Mihaela, multumesc!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta gustoasa de pasca fara aluat, cu fistic si fulgi de ciocolata

ieri la 12:38

Prajitura cu banane si mere - Un desert rapid si aromat

de oanapl 7

pe 14.04 la 21:13

Reteta de desert rapid cu mandarine si ciocolata

pe 14.04 la 14:24

Reteta de bruschete savuroase cu carnea ramasa

pe 14.04 la 11:37

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Tort Joly