Desert tort cu crema de mure, vanilie si mascarpone

de Rocsi in Torturi, 9 Oct 2018 | 5380 vizualizari

 

In ultima perioada, cam toate torturile ce le-am pregatit au fost pentru oameni dragi! Asa a fost si acesta, dar am servit si eu din el. Torturile cu crema de fructe mi se par cele mai savuroase, mai minunate si poti manca din ele o felie mare, deoarece cremele eu le fac putin acrisoare, nu obisnuiesc sa pun mult zahar. Sunt sigura ca altii ar prefera sa fie mai dulce, dar fiind cald, cred ca este bine sa le facem usor mai acrisoare, mai ales daca folosim fructe proaspete si aromate.

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
    • 6 oua
    • 6 linguri zahar
    • 50 gr unt topit
    • 100 ml lapte
    • 8 linguri faina
    • 2 linguri cacao
    • 1 lingurita cu varf praf de copt
    • 2 lingurite vanilie
    • un praf de sare
    Pentru crema de vanilie:
    • 500 ml lapte
    • 5 linguri zahar
    • 5 linguri amidon
    • 150 gr mascarpone
    • 2 lingurite vanilie
    • 4 linguri limoncello
    Crema de mure:
    • 500 gr mure proasptata (congelata)
    • 3 linguri zahar
    • 2 linguri amidon
    • 350 gr mascarpone
    • 1 lingura zahar pudra
    In plus:
    • 350 ml smantana pentru frisca
    • 3 linguri zahar pudra
    • mure
    • bomboane raffaello
    • marshmallow
    • frunze de menta
Portii: 14
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort cu crema de mure, vanilie si mascarpone:

Blatul: Mixati galbenusurile cu zaharul bine. Incorporati untul topit, apoi laptele. Faina o amestecati cu cacaoa si praful de copt. Incorporati totul in compozitia de galbenusuri, impreuna cu vanilia. Albusurile le bateti spuma cu un praf de sare. Le puneti in compozitia de mai sus, amestecati usor cu o paleta. Tapetati cu hartie de copt o tava de 24 cm, turnati blatul si il nivelati. Il introduceti in cuptorul incins, la 180 de grade C, pentru circa 30-35 de minute. Faceti testul cu scobitoarea si cand este gata, il scoateti din cuptor. Il lasati sa se raceasca, il taiati in 3 foi.

Crema de vanilie: Intr-o cratita amestecati laptele cu zaharul si amidonul. Transferati totul pe foc, focul sa fie mic, amestecati continuu cu un tel, pana crema se ingroasa ca o budinca. O luati de pe foc, o acoperiti cu folie si o dati la rece.  Crema rece o mixati cu mascarponele, vanilia si limoncello.

Crema de mure: Puneti murea spalata in blender si o faceti piure. Treceti piureul printr-o sita, aruncati semintele. Piureul de mure il puneti intr-o cratita cu zaharul. Transferati cratita pe foc si cand da in clocot, adaugati amidonul dizolvat cu 2-3 linguri de apa rece. Amestecati bine pana se ingroasa. Dati deoparte, lasati sa se raceasca. Mixati mascarponele cu zaharul pudra. Adaugati jeleul de mure, mixati bine.

Asezati prima foaie de blat pe un platou si un inel detasabil in jurul sau. Puneti crema de vanilie, o nivelati. Asezati a doua foaie de blat, crema de mure (opriti 2-3 linguri pentru decor) si ultima foaie de blat. Dati tortul la rece 3-4 ore. Mixati smantana rece si cand incepe sa se intareasca, adaugati zaharul pudra. Mixati pana obtineti o consistenta spumoasa. Scoateti tortul de la frigider, indepartati inelul detasabil. Imbracati tortul in frisca. Il ornati cu ajutorul unui pos cu frisca, doar pe jumatate. Din crema oprita cu mure, faceti un model pe margine, apoi trasati dungi cu un pieptan de bucatarie. Il ornati cu mure, raffaello, bucati de marshmallow si frunzulite de menta. Il dati la rece inca 2 ore, apoi este numai bun de servit.

Sa aveti pofta!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort cu crema de mure, vanilie si mascarpone" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 40 %
999.99 lei
599.99 lei

COMENTARII (22)

Rocsi 1

27.10.2018, 21:52

Multumesc, Oana!

lucy2002 1

07.05.2019, 09:36

Totul arata demential!!! Felicitari Rocsi!

Rocsi 1

07.05.2019, 18:47

Multumesc mult, Lucy!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Tort Magic Moments