Desert tort cu foi de bezea, crema de vanilie si nuci coapte

de RuxyRux in Torturi, 11 Mar 2021 | 7422 vizualizari

 

Cu dedicatie iubitorilor de nuci coapte, are un gust intens, iar in combinatie cu foile de bezea si crema de vanilie este pur si simplu irezistibil!
 

 

INGREDIENTE

Blat bezea si nuci coapte:

  • 8 albusuri
  • 200 gr. zahar
  • 100 gr. faina
  • vanilie
  • un praf de sare
  • 2 lingurite zeama de lamaie
  • 250 gr miez nuca
  • tava 35/40 aprox

Crema de vanilie:

  • 500 ml lapte
  • 8 galbenusuri
  • 160 gr. unt
  • 130 gr. zahar
  • 50 gr. amidon( sau faina)
  • vanilie dupa gust

Crema de mascarpone si nuci coapte:

  • 250 gr. mascarpone
  • 250 gr. nuci
  • 3 linguri zahar pudra
  • vanilie

Miez de nuca coapta pentru decor

Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort cu foi de bezea, crema de vanilie si nuci coapte:

 Blatul de bezea si nuca coapta:

1. Nucile se pun la cuptor pentru 15 minute la 180 de grade, apoi se racesc complet si se fac pudra la blender.

2. Albusurile se mixeaza spuma cu praful de sare timp de un minut, apoi se adauga zaharul si vanilia in doua transe si se mixeaza ca pentru bezea timp de sapte minute pana ce nu se mai simte zaharul intre degete.

3. Se adauga zeama de lamaie, se omogenizeaza apoi se opreste mixerul.   

4. Se toarna faina si se amesteca cu o spatula prin invaluire.

5. Se adauga nucile pudra si se omogenizeaza.

6. Pe tava se asaza foaia de copt, se pune compozitia de bezea si nuca si se niveleaza cu o spatula.

7. Se coace foaia de bezea la 160 de grade Celsius timp de 30 de minute, apoi se scoate si se intoarce pe fundul unei tavi la fel de mari sau pe un blat, se desprinde foaia de copt usor cand este inca calda, daca se raceste se lipeste destul de usor, asa ca este bine sa va miscati repede.

8.Cand foaia s-a racit se decupeaza marginile si se taie in 5 fasii aproximativ egale.

9. Se ung pe rand fasiile  cu crema de vanilie apoi se ruleaza , pe prima fasie o vom aseza in mijloc, apoi cu restul vom inconjura ruloul pana la terminarea foilor.

10. Tortul se unge cu crema de vanilie, apoi deasupra cu crema de mascarpone si nuci coapte si se decoreaza cu nuci.

 

Crema de vanilie:

1. Laptele se infierbanta intr-o cratita mai maricica.

2. Se amesteca intr-un bol larg, galbenusurile cu zaharul, vanilia si amidonul.

3. Cand laptele a dat intr-un clocot se trage vasul de pe foc si se lasa 30 de secunde, apoi se toarna peste compozitia de galbenusuri si se mixeaza bine cu un tel.

3. Se toarna  compozitia inapoi in craticioara si se tine pe foc pana ce se ingroasa si da in clocot timp de un  minut , avand grija sa amestecam cu un tel  fara oprire astfel incat sa nu se arda crema, apoi  se trage vasul de pe aragaz, se adauga untul cubulete si se omogenizeaza, se raceste complet inainte de folosire.

Crema de mascarpone si nuci:

1. Se coc nucile  la 180 de grade timp de 15 minute apoi se racesc complet si se fac pudra la blender.

2.  Mixam mascarpone, cu zahar pudra, vanilie si nuci coapte.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort cu foi de bezea, crema de vanilie si nuci coapte" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (36)

RuxyRux 1

19.03.2021, 09:22

iti multumesc tare mult Merisor drag! Te imbratisez cu dor!

mirela0911 1

21.03.2021, 20:20

Ce tort delicios ne-ai adus!

RuxyRux 1

21.03.2021, 21:03

Multumesc mult Mirelusa!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Tort cu ciocolata si nuca(à la Miha)