Desert tort Duo cu crema de lapte condensat

de Rahela Velicu in Torturi, 4 Ian 2021 | 4365 vizualizari

 

"Retete festive de iarna"

 

INGREDIENTE

Ingrediente blat:

  • 4 oua
  • 180 g faina
  • 200 g zahar
  • 90 ml apa fierbinte
  • 6o ml ulei
  • 4 linguri de cacao
  • 1 plic de praf de copt

Ingredienta crema de ciocolata:

  • 250 gr ciocolata amaruie
  • 250 ml frisca lichida
  • esenta de rom

Ingrediente crema de lapte condensat

  • 250 ml frisca lichida indulcita
  • 200 gr lapte condensat indulcit

Ingrediente sirop:

  • 300 ml apa calda
  • zeama de la o portocala
  • 1 lingura de zahar
Portii: 15
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort Duo cu crema de lapte condensat:

Pregatiti mai intai blatul. Separam albusurile de galbenusuri( ouale trebuie sa fie la temperatura camerei, nu de la frigider). Mixam albusurile spuma cu jumatate din zahar. Galbenusurile le mixam bine cu restul de zahar. Adaugam treptat si uleiul si mixam. Cacao o amestecam bine cu apa fierbinte sa nu ramana cocoloase si o turnam usor peste galbenusuri. Mixam sa se integreze bine. Adaugam apoi tot peste galbenusuri si faina cu praful de copt si mixam. Rezulta o compozitie groasa. Luam aceasta compozitie cu lingura si o punem peste albusuri. Amestecam usor cu o lingura de lemn pana cand se integreaza perfect. Tapetam tava cu hartie de copt si putem coace pentru 25 de minute la 200 de grade.

Pregatim si crema de ciocolata: punem frisca lichida pe foc pana cand incepe sa fierbe. O luam, adaugam ciocolata rupta in bucatele si amestecam bine pana cand ciocolata se topeste. Dam crema astfel rezultata cel putin 3-4 ore la frigider. Inainte sa asamblam tortul, o mixam 2-3 minute si vom avea o crema aerata perfecta.

Pentru crema de lapte condensat: mixam spuma frisca lichida, adaugam laptele condensat si mai mixam 2-3 minute.

Pentru sirop: dizomvam zaharul in apa calda, adaugam si zeama de portocala.

Taiem blatul si asamblam tortul. Il ornam dupa preferinta si il dam 2-3 ore la rece. Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort Duo cu crema de lapte condensat" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Desert tort cu crema de cappuccino si krantz