Desert tort Inima cu fructe

de Ancutsa in Torturi, 8 Mar 2021 | 1491 vizualizari

 

Pentru 8 Martie, am pregătit un tort în formă de inimă, cu foi cu migdale, mascarpone, coajă de lămâie și apă de flori de portocal. Am folosit cremă doar ca umplutură și puțin pe capac, nu am îmbrăcat lateralele, pentru un aspect rustic și modern. L-am decorat cu multe fructe, frunze de busuioc și de mentă (plantate și îngrijite cu drag în ghivecele mele). Și ce m-am bucurat de petalele de la florile de căpșuni care încă stăteau prinse de căpșuni.
La mulți ani, frumoși și dulci, tuturor femeilor!

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 5 ouă L,
  • 5 ml îndulcitor,
  • 1 lingură zeamă de lămâie,
  • 40 ml ulei,
  • 15 ml apă ,
  • 35 ml suc de portocală,
  • 1 praf de sare,
  • 90 g migdale măcinate,
  • 100 g făină,
  • 7 g praf de copt,
  • Pentru însiropat:
  • Sucul de la 2 portocale mari,
  • Pentru cremă:
  • 200 ml frişcă lichidă,
  • 250 g cremă mascarpone,
  • 1 linguriță coajă de lămâie,
  • 1 linguriță apă de flori de portocal,
  • Pentru decor:
  • Căpșuni, după gust,
  • 1 kiwi,
  • 1 portocală,
  • 60 g cuvertură de ciocolată albă, după gust,
  • 50 g ciocolată cu lapte Callebaut, după gust,
  • Frunze de mentă,
  • Frunze de busuioc,
  • Petale de flori de căpșuni,
  • Fluturi de napolitană
Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort Inima cu fructe:

 

Blatul:

Bați spumă, cu mixerul, albuşurile cu un praf de sare, zeama de lămâie şi îndulcitorul. Adaugi pe rând gălbenuşurile, sucul de portocală, apa, praful de copt, migdalele, ½ din cantitatea de făin, uleiul și restul de făină. Omogenizezi  și torni compoziţia într-o formă de inimă cu inel detașabil, pregătită cu foaie de copt sau unsă cu grăsime. Așezi tava inimă într-o altă tavă, pentru mai multă siguranță și dai la cuptorul preîncălzit aprox 18 minute, la foc mediu (sau până trece testul scobitorii). Lași la răcit.

 

Pentru însiropat:

Tai blatul în două foi și îl însiropezi cu suc de portocală (vei avea nevoie de 2 portocale mari).

 

Crema:

Bați frișca lichidă cu mixerul, mai moale, adaugi mascarponele, coajă de lămâie, după plac și apa de flori de portocal (1 linguriță este suficientă, pentru că are aromă intensă) și mai amesteci puțin până devine cremoasă.

 

Decor:

Speli fructele și frunzele de mentă și de busuioc, le usuci pe șervete și le tai după plac.

Pui primul blat peste baza de la forma inimă și fixezi inelul având grijă să pui pe peretele formei, în interior, o margine din plastic, decupată după cum ai nevoie. Adaugi un strat de cremă și aranjezi pe margine fructele, după plac. Umpli cu cremă, însă păstrezi puțină și pentru decor. Așezi celălalt blat de tort. Adaugi restul de cremă, dar numai pe capac. Nu îmbraci lateralele. Este rustic, dar modern.

Decorezi cu fructe, tăiate frumos. Poți opta pentru căpșuni date prin ciocolată topită și răcite puțin la frigider înainte de a le așeza pe tort. Adaugă și doi fluturi de napolitană, sunt de efect.

Dai la rece până la servire. 

Poftă Bună!

Dacă v-a plăcut reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu:

https://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2021/03/tort-inima-cu-fructe-8-martie.html

TIPS-URI

1

Diametru formă de copt: 22 cm

2

Alege pentru decor fructe nu prea zemoase și mai degrabă tari decât moi (de exemplu, fructele de pădure se pot înmuia și scurge ușor, pătând frișca).

3

Pentru marginea din plastic, poți folosi acetofan sau o folie pentru îndosariere de la librărie.

4

Folosește doar frunze tinere, cât mai mici, de busuioc sau de mentă. Ți le poți cultiva și tu la ghiveci, pentru că sunt deosebite la deserturi, atât ca aromă, cât și la design.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort Inima cu fructe" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de conopida cu iaurt grecesc

ieri la 12:26

Reteta de briose sarate cu sunca si cascaval

pe 27.03 la 15:04

Reteta de Chupe de camarones- supa peruana de creveti, reteta nr.46 din Best soups in the World

de Ksenya 5

pe 27.03 la 13:30

Reteta de prajitura de post cu foi si crema de budinca cu fanta

de Caty 2

pe 26.03 la 19:44

Reteta de pui cu sos de parmezan si usturoi

pe 26.03 la 18:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

cristeena20

3400 puncte

Ksenya

2173 puncte

RODIMUR

2032 puncte

Catalina L

1627 puncte

oanapl

1573 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert tort de mere insiropat cu zahar ars