Desert tort Karpatka

de Dulciuri cu Georgiana in Torturi, 18 Mar 2021 | 4155 vizualizari

 

Un tort ecler cu crema de vanilie si miros de ciocolata. Un desert minunat.

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 200 ml apa
  • un praf de sare
  • 5 gr zahar
  • 100 gr unt
  • 150 gr faina
  • 4 oua

Crema:

  • 2 buc oua
  • 150 gr zahar
  • 500 ml lapte
  • 45 gr amidon de porumb
  • 10 picaturi vanilie
  • 100 gr unt
  • 200 ml smantana pentru frisca neindulcita

Decor:

  • 50 gr ciocolata
Portii: 10
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort Karpatka:

Am inceput cu pregatirea cremei. Am mixat putin ouale cu zaharul, am adaugat amidonul, apoi treptat laptele. Am pus vasul pe foc si am fiert crema pana s-a ingrosat. Am luat vasul de pe foc, am adaugat untul moale si la final vanilia. Am lasat crema sa se raceasca.

Pana s-a racit crema, am pregatit blaturile. Am pus intr-un vas apa, sarea, zaharul si untul. Am pus vasul pe foc si dupa ce s-a topit untul, am adaugat toata faina odata amestecand energic. Am lasat vasul pe foc, amestacand continuu pana ce compozitia s-a desprins de pe fundul vasului. Am luat vasul de pe foc si am lasat sa se racoreasca. Am batut cele 4 oua si le-am adaugat treptat in compozitia racorita. Din aceasta compozitie am copt 2 blaturi. Am desenat doua cercuri pe hartia de copt si am distribuit aluatul incercand sa realizez denivelari. Am introdus tava in cuptorul incins pentru 45-50 de minute.

Am lasat blaturile sa se raceasca si am continuat cu crema. Am mixat smantana pentru frisca si am incorporat-o in crema rece.

Pentru asamblare am asezat primul blat, apoi trei sferturi din crema, al doilea blat si restul de crema. Am ornat cu ciocolata rasa. Eu l-am lasat la rece peste noapte si l-am servit a doua zi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort Karpatka" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de aperitiv crocant cu sunca si cascaval

pe 16.03 la 09:59

Reteta de snitel crispy, din pulpa de porc, in pesmet

de vasimur 4

pe 15.03 la 18:34

Reteta de placinte cu feta, spanac si marar

de laura_n 7

pe 15.03 la 17:42

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4847 puncte

oanapl

1550 puncte

mihaelar63

1439 puncte

madi_marin

1092 puncte

Rocsi

749 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert tort in doua culori cu crema de vanilie si jeleu de caise