Desert Trifle cu capsuni

de Luckycake in Dulciuri, 20 Mai 2014 | 2451 vizualizari

 

Capsunii sunt de sezon, acum este perioada in care profitam din plin de ei :). Imi place acest desert deoarece este racoros, fara coacere si poti pune ce fructe doresti. Eu am folosit capsuni si mere, o combinatie care merge de minune, insotita de biscuiti amaretti.

 

INGREDIENTE

  • 250 gr capsuni
  • 4 mere
  • 250 gr mascarpone
  • 200 ml smantana pt frisca
  • 150 gr biscuiti amaretti (15- 20 buc)
  • 2 lg zahar
  • 1/2 lamaie
  • 4 linguri mari miere
  • 1 plic zahar bourbon
  • 3-4 linguri lapte
Portii: 6
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert Trifle cu capsuni:

Prima data curatam merele de coaja, indepartam cotorul, si apoi le taiem bucatele.Intr-o tigaie punem merele impreuna cu zaharul si 2 linguri de apa si o lingura de zeama de lamaie.Lasampana se inmoaie merele , atentie sa nu se arda, daca e nevoie mai adaugam 2 linguri de apa.Cand merele sunt gata nu trebuie sa fie apoase. Le lasam sa se raceasca.Batem frisca, mascarponele il amestecam cu ajutorul unui tel sau mixer cu mierea, restul de zeama de lamaie, coaja rasa de la lamaie si zaharul bourbon.Adaugam laptele, trebuie sa aiba consistenta unei smantani groase, daca e nevoie mai adaugam 2-3 linguri lapte, apoi amestecam cu frisca. Capsunii ii taiem in jumatate sau sferturi.Intr-o cupa mai mare punem 2 linguri mascarpone, apoi 4 biscuiti sfarmati, apoi jumatate din  mere si capsuni, continuam din nou cu crema de mascarpone, apoi un strat de biscuiti sfarmati nu foarte marunt, fructele ramase, iar deasupra mascarpone si biscuiti. Dam la frigider 1 ora apoi servim.

Enjoy!

 

COMENTARII (28)

JulyCris

JulyCris 1

23.05.2014, 14:08

Minunat! :_bd

JulyCris

JulyCris 1

23.05.2014, 14:08

Greseala...

Luckycake

Luckycake 1

23.05.2014, 22:41

:*

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!