Desert "Vesel si colorat"

de simona72 in Dulciuri, 16 Feb 2014 | 1941 vizualizari

 

A fost cu dedicatie desertul pt prietena mea. Pt ca era foarte trista si am vrut sa o inveselesc, am facut un desert care sa o impresioneze si sa-i aduca putina lumina in suflet. Nu am stiut ce nume sa-i dau sau ce i se potriveste...

 

INGREDIENTE

  • pt stratul 1:
  • 100 gr nuci
  • 80 gr fulgi de ovaz
  • 100 gr unt topit
  • 2 linguri miere
  • 100 gr biscuiti simpli cu unt
  • pt stratul 2:
  • 500 ml suc din: 2 mere, 2portocale, 2 morcovi, 1 sfecla rosie mare
  • 1 plic mic de gelatina sau 10 gr
  • 2 linguri indulcitor
  • pt stratul 3:
  • 200 ml smantana pt frisca
  • 250 gr branza dulce
  • 1 plic mic de gelatina sau 10 gr
  • 2 linguri indulcitor
  • 1 vanilie bourbon
  • pt stratul 4:
  • 500 gr capsuni (congelate am avut eu)
  • 1 plic mic de gelatina sau 10 gr
  • 2 linguri indulcitor
  • pt decor:
  • ornamente de ciocolata
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert "Vesel si colorat":

Pentru acest desert ne pregatim cu o tava mare de chec. Imbracam tava si marginile ei cu folie alimentara. Pt stratul 1: pt ca robotul meu s-a stricat am folosit mojarul...asa ca, am pisat biscuitii, apoi nuca, dar nu foarte marunt, le-am amestecat si am adaugat si fulgii de ovaz, mierea si untul topit. Am amestecat bine toate ingredientele si am pus primul strat pe fundul tavii de chec. Am nivelat si am apasat compozitia cu dosul unei linguri. se da la frigider pt 30 minute. 

Pt stratul 2:se trece prin storcator fructele mentionate mai sus. In 100 ml suc se pune la inmuiat gelatina pt 10 minute, apoi se pune pe flacara mica, dar sa nu fiarba si se amesteca pana la dizolvarea completa a gelatinei. Se adauga in restul de suc, indulcitorul(eu am folosit fructoza pulbere), se pune peste stratul 1 si se da la frigider pt 30-40 minute, pana se intareste compozitia.

Pt stratul 3: gelatina se pune la hidratat in smantana pt frisca, se incalzeste si se amesteca pana la dizolvarea completa. Se pune in vasul robotului vertical, se adauga branza, indulcitorul si vanilia. Se pasireaza bine pana la omopgenizare completa. Se pune peste stratul2 si se da din nou la frigider pana se intareste.

Pt stratul 4: capsunile se pun pe foc si se fierb pt 5-10 minute pana se inmoaie fructele. Se pasireaza fructele la robotul vertical sau robotul din dotarea bucatariei voastre. Se hidrateaza gelatina in 50 ml apa, se adauga peste piureul de fructe cald, indulcitorul si se amesteca pana se dizolva gelatina. se lasa sa se raceasca si se pune peste stratul3. Se da la frigider pana la intarirea completa a desertului, sau de seara pana a doua zi, se scoate din tava de chec, se inlatura folia, se decoreaza dupa inspiratie, se portioneaza si se serveste. Pofta buna!!!

 

TIPS-URI

1

folositi fructele preferate sau pe cele care le aveti in congelator

2

desertul meu nu este foarte dulce, asa ca puteti inlocuii indulcitorul cu zahar dupa gust

3

se poate servi cu un toping de ciocolata sau fructe si decorati cu frunzulite de menta(eu, asa as fi vrut, dar nu am avut)

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Desert "Vesel si colorat" 298614
retete culinare - Desert "Vesel si colorat" 298615
retete culinare - Desert "Vesel si colorat" 298616
retete culinare - Desert "Vesel si colorat" 298617
retete culinare - Desert "Vesel si colorat" 298618
retete culinare - Desert "Vesel si colorat" 298619
retete culinare - Desert "Vesel si colorat" 298620
retete culinare - Desert "Vesel si colorat" 298621
retete culinare - Desert "Vesel si colorat" 298622
retete culinare - Desert "Vesel si colorat" 298623
retete culinare - Desert "Vesel si colorat" 298624
retete culinare - Desert "Vesel si colorat" 298625
retete culinare - Desert "Vesel si colorat" 298626

COMENTARII (30)

Constelatialeu 1

18.02.2014, 00:26

Pe veselul asta il ratasem,cred ca am si scapari....

anca_rm 1

19.02.2014, 08:41

ce bunatate ai facut aici ....

Alexandra Burz 1

25.02.2014, 22:17

Ce frumos arata

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

ieri la 20:21

Mancare de ciuperci pleurotus cu praz

Mancare de...

ieri la 19:29

Covrigi sarbesti

de stefy_a 3

Covrigi sarbesti

ieri la 18:25