Diamante din foietaj cu branza si fructe

de Corinuta in Prajituri, 22 Sep 2016 | 2790 vizualizari

 

Deserturile simple si rapide stiti deja, sunt preferatele mele! 

 

INGREDIENTE

  • 1 foaie aluat foietaj
  • 250 g branza cremoasa
  • 2 linguri zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 pumn afine proaspete
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Diamante din foietaj cu branza si fructe:

Se amesteca branza cu zaharul si vanilia, daca va place mai dulce puneti mai mult zahar sau indulcitor, sau ce folositi. 

Se taie foaia de aluat in patrate aproximativ egale, in functie de marimea foii. Merg si mai dreptunghiulare, nu e musai sa le masurati, faceti "dupa ochi" :))

Pe colturile opuse se taie marginile aluatului cam la un cm, asa cum vedeti in poze adica nu chiar din capat pana in capat. Partea asta e cam greu de explicat, dar se petrec marginile taiate una peste alta. 

In rombuletul formar se aseaza o lingura de branza si cateva afine. Eu am lucrat direct pe foaia de copt am luat-o cand am terminat de umplut foietajele si am asezat-o in tava.

Se coc 15-20 de minute pana se rumenesc usor pe margini. Dupa ce se racesc pe pot pudra cu zahar praf.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

folositi ce fructe va plac sau aveti la indemana, doar nu puneti bucati prea mari

Daca ti-a placut reteta noastra "Diamante din foietaj cu branza si fructe" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (26)

Corinuta 1

25.09.2016, 22:30

Xandrinne 1

26.09.2016, 22:02

Simplu, dar de efect!

mihaelar63 1

13.12.2016, 00:00

Ce dragute

COMENTEAZA

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Desert cuib de viespi cu nuca si sos de vanilie