Dim Sum cu pui, chifle cu cocos, castraveti murati si sos Hoisin

de Satisfyyourcravings in Jamie Oliver, 27 Aug 2015 | 713 vizualizari

 

INGREDIENTE

Pentru chiflele cu cocos:

  • 400 ml lapte de cocos light
  • 500 grame faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • sare

Pentru pui:

  • 400 de grame piept de pui (eu am folosit carne de pui deja fiarta)
  • 140 de grame mix de ciuperci proaspete
  • 3 linguri sos Hoisin
  • 2 lime
  • 200 grame sparanghel proaspat

Pentru castravetele murat:

  • 1 castravete
  • 1 lingura sos de soia
  • 1 lingura otet din vin alb

Pentru servit:

  • 3 linguri susan
  • coriandru proaspat
  • ghimbir murat
  • chili tocat
  • sos Hoisin
Portii: 4
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dim Sum cu pui, chifle cu cocos, castraveti murati si sos Hoisin:

Se amesteca laptele de cocos cu faina, praful de copt si sare pana se obtine un aluat omogen care se imparte in 7-8 bucati. Se aseaza in hatie pentru cupcakes intr-un steamer. Se aseaza steamerul pe o oala cu aoa fiarta si se lasa la foc mediu pana sunt gatite complet. 

Se amesteca carnea de pui cu ciupercile, sosul hoisin si sucul de la 1 lime. Eu am gatit ciupercile separat in sos hoisin pentru ca sotul meu nu mananca ciuperci. Se aseaza puiul intr-un cos pentru steamer impreuna cu sparanghelul. Se aseaza cosul sub cel cu chifle. 

Intre timp, se feliaza castravetele folosind un peeler, Se toarna sosul de soia si otetul peste si cu maine curate se stoarce si amesteca bine.

Se prajesc semintele de susan cateva minute, pana incep sa elibereze aroma. 

Se servesc chiflele presarate cu chili, impreuna cu puiul, sparanghelul, castravetele murat, ghimbirul confiat, lime, sos Hoisin si semintele de susan. 

 

TIPS-URI

1

Jamie foloseste brocolli in loc de sparanghel. Se gateste in acelasi mod.

COMENTARII (8)

Andreea Caroline 1

27.08.2015, 17:00

Gherca Daniela 1

27.08.2015, 17:52

MotanLaOale 1

27.08.2015, 20:16

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D