Din bucataria bunicii - mancarea cosasilor

de klausenburger_adica Lacrima in Mancaruri de post, 17 Iul 2009 | 11714 vizualizari

COMENTARII (19)

Bunica 1

17.07.2009, 11:58

Doamne ce nebunie de arome! Papilele gustative au luat-o razna de tot, numai cand am citit, dar sa mai fii la fata locului.Aproape toate preparatele care au usturoi ma atrag .Aceasta "mancare a cosasilor" o fac si eu, dar ii spun salata de fasole verde. Sunt sincera si spun ca nu m-am gandit niciodata sa-i adaug ou sau carnat prajit.

Oana 1

17.07.2009, 15:12

Si mi eimi place mult de tot fasolea galbena cu usturoi sunt lesinataaaa! Super prezentarea

iSyc 1

17.07.2009, 15:30

foarte frumos prezentata reteta ... cu exceptia pozelor

iSyc 1

17.07.2009, 15:34

http://www.bucataras.ro/retete/1528/pui_cu_usturoi_si_lamaie.html
cam asta inteleg eu prin poze la o reteta. daca nu se poate ... mai bine fara ... nu sunt obligatorii

Oana 1

17.07.2009, 20:16

Pozele din interior se vad bine, doar cea principala vad ca apare mereu in ceata....ma gandesc ca o fi micsorata prea mult...Eiii, iar cu uleiul se adapteaza reteta, nu? Cred ca merge la fel de bine si cu ulei de floarea soarelui.

klausenburger_adica Lacrima 1

18.07.2009, 02:36

multumesc Oana si multumesc tuturor ...
am adaptat-o reteta intr-adevar, dar nu mi s-a parut esential sa mentionez asta in povestea mancarii... nu vad cu ce ar fi schimbat povestea in esenta ei. vremurile s-au schimbat, si mancarea s-a adaptat, nu Cristi?
Msyc... apreciez critica... eu de altfel am spus de la bun inceput ca pozele pentru mine sunt un experiment si ca inca invat sa le fac cele pentru mancare, dincolo de faptul ca nu ma ajuta aparatul. dar, cred ca fie si putin in ceata, macar iti dau o idee asupra retetei si de fapt asta trebuie sa fie; nu suntem toti perfecti, iar eu cu atat mai putin cred ca sunt perfecta. imi permit sa invat de la fiecare din voi si imi face placere sa fiu cu voi pe pagina asta de internet

klausenburger_adica Lacrima 1

18.07.2009, 04:42

si revin mi-ai amintit Cristi ca bunicile din zona asta puneau pe fasole, cand aveau, ulei de floarea soarelui facut "in casa"... sau ulei de porumb... era nemaipomenit! si puneam uleiul asta pe painea proaspat scoasa din vatra si cu sare grunjoasa deasupra... o felie din asta era dar de la Dumnezeu, ori eu o simteam asa

ANCA 1

18.07.2009, 09:51

eu fac fasolea asa, cu mujdei si patrunjel, de o gramada de timp, nu stiam ca asa se numeste! ..deliciu, abia s-a terminat un castron!

danygospodina 1

18.07.2009, 14:52

Nu stiam ca asa se cheama, ce-am mai mancat si eu mancare din asta la "mamaia", numai ca dupa ce "adunam buruian din papusoi pentru purcei".
Si nu alaturi de paine, ci de....stie Oana ce.

klausenburger_adica Lacrima 1

18.07.2009, 15:42

hehe, si acolo mancarica asta venea dupa munca! tare alaturi de ce o serveati Danygospodina? chiar m-ai facut curioasa

iSyc 1

18.07.2009, 16:11

sorry ... nu a fost o critica sau cel putin nu asa am vrut sa sune. eu cred doar ca e pacat ca la o reteta prezentata asa frumos sa nu se poata pune cateva poze ( facute chiar cu telefonul ca nu e concurs de fotografie aici ) care sa ilustreze mai bine "procesul de executie"

danygospodina 1

18.07.2009, 17:59

Ceva galben, si care se "taie cu ata" cand se raceste!

Oana 1

18.07.2009, 18:19

Da, Dany, merge perfect cu ce-ai zis, chiar te asteptam E super buna cu mamaliguta, iar fasolica sa fie si putin zemoasa si cu usturoiul ala...sa te lingi pe degete Iahim, cu usturoi e za best

klausenburger_adica Lacrima 1

19.07.2009, 01:17

uite ca cu mamaliga chiar n-am incercat-o niciodata. acu' chiar m-ati facut curioasa! si data viitoare am sa-i fac o minune de mamaliguta.

Mysc stiu ca ai dreptate... putintica rabdare cu mine pana ma obisnuiesc cu fotografia. la faza asta sunt melc desi mi-as dori sa reusesc mai iute.

danygospodina 1

19.07.2009, 21:54

Sa incerci, iese suuper cu mamaliguta.Poti face si un mujdei.
Cauta pe Bucataras mamaliga Coloseum, a lui Dragos !

Rahela Velicu 1

21.06.2021, 23:47

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Chiftelute din legume cu garnitura de fasole boabe (de post)