Diplomat cu ananas

de ioannapreda in Torturi, 16 Feb 2014 | 3809 vizualizari

 

De cate ori nu ati auzit persoane care spun ca diplomatul in sine e o prajitura buna dar ori prea dulce ori ca e prea gretos asa ca m-am hotarat sa impart cu voi o reteta care este zic eu "super"...:-)

 

INGREDIENTE

  • 4 oua
  • 400 ml lapte
  • 400 g zahar farin
  • 60 g gelatina
  • 150 ml apa rece
  • 1 l frisca lichida hulala pt compozitie
  • 1/2 l frisca lichida hulala pt ornat
  • 2 compoturi de ananas
  • Fructe pt ornat la alegere (kiwi,portocale)
  • 400 g piscoturi de sampanie sau blat facut (dupa preferinta fiecaruia)
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Diplomat cu ananas:

Se pune apa cu gelatina la inmuiat pt 15 minute. Se bat oualele, zaharul si cu laptele bine, dupa care se pun intr-un  vas peste care adaugam gelatina si o dam la foc pe baie de abur sau direct pe ochi, dar atentie focul la mic de tot amestecand continuu. Este gata atunci cand ia aspect de sos si face o spuma alba deasupra. Se lasa la racit. 

Intre timp batem frisca pt compozitie pe care am tinut-o la frigider in prealabil. Cand sosul s-a racit sa poti tine degetul se amesteca cu frisca, amestecand cu o lingura din lemn pana se incorporeaza bine amandoua.

Cand e gata pregatim suportul in care urmeaza sa asezam tortul (cratita,cutie) Il imbracam in staniol apoi asezam bucatele de ananas pe fundul suportului, dupa care venim cu un strat din compozitia obtinuta si repetam operatiunea pana se termina compozitia. La final deasupra venim cu stratul de piscoturi pe care le trecem prin siropul ramas de la compoturile de ananas sau cu blatul pe care il insiropam cu acelasi sirop de mai sus. Se da la rece pana a doua zi cand urmeaza sa-l montam.

Deasupra suportului in care avem tortul asezat punem platoul pe care il tinem ferm impreuna cu cratita si dintr-o singura miscare il rasturnam si scoatem staniolul de pe el. Batem cealalta cantitate de frisca ramasa si incepem ornarea, se imbraca frumos in frisca dupa care asezam fructele. Il dam la rece pt cel putin 30 de minute dupa care servim.

Stiti ca de obicei diplomatul e dulce, gretos... aceasta reteta iese super..:-) 

 

COMENTARII (8)

babi5 1

17.02.2014, 12:15

laura_n 1

18.02.2014, 17:37

bun venit, Ioana!

ioannapreda 1

18.02.2014, 17:56

Multumesc Laura_n..:-)

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S