Diplomat cu fructe

de Ubulika in Prajituri, 28 Oct 2012 | 1522 vizualizari

 

INGREDIENTE

· Pentru aluat:

  • 6 oua,
  • 12 linguri zahar,
  • 6 linguri ulei,
  • 1 lingurita praf de copt,
  • 50 ml lapte dulce,
  • esenta de vanilie,
  • coaja rasa de lamaie,
  • 12 linguri faina

Crema diplomat:

  • 4 oua
  • 150-200 gr zahar
  • 500 ml frisca
  • esenta de lamaie sau portocala
  • 1 plic gelatina
  • ananas din compot

Decor: Fructe,ananas,kiwi,banane

Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Diplomat cu fructe:

Blat:

Se bat bine ouale intregi cu zaharul,se adauga uleiul, laptele ,esenta, coaja de lamaie si faina amestecata cu praful de copt.Se tapeteaza tava cu hartie de copt ,se pune umplutura si se da la cuptor pana trece testul scobitorii,in jur de 35 de min.

 CREMA DIPLOMAT 

Ouale impreuna cu zaharul se bat bine.Se pun la pe baie de abur,pana cand crema se ingroasa ca o smantana.Se lasa sa se raceasca.

Frisca se bate.Gelatina se pune la inmuiat in 100 suc de fructe.Se pune la incalzit ( sa nu fiarba),apoi se amesteca cu crema de ou.Adaugam si esenta.Se amesteca apoi jumate de frisca cu crema de ou.In crema punem bucati mici de fructe,ananas,kiwi,banana.Pastram jumate de frisca si pt ornat.

Se tapeteaza o tava cu folie alimentara.Taiem blatul in doua ,il  insiropam bine cu sosul de ananas din conserva.Punem primul blat,crema ,apoi a doua jumatate de blat. .Se orneaza cu fructe si frisca.

Pofta buna !

 

RETETA IN IMAGINI

Diplomat cu fructe-0
Diplomat cu fructe-1
Diplomat cu fructe-2
Diplomat cu fructe-3
Diplomat cu fructe-4
Diplomat cu fructe-5

COMENTARII (17)

andreea_angelo

andreea_angelo 1

15.11.2012, 17:50

%%- bun bun,imi place

diaconta

diaconta 1

18.11.2012, 13:34

La multi ani cu bucurie si zambete

Ubulika

Ubulika 1

18.11.2012, 14:03

multumesc

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Alivenci moldovenesti
  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!