Diplomat cu fructe

de Ubulika in Prajituri, 28 Oct 2012 | 4786 vizualizari

 

INGREDIENTE

· Pentru aluat:

  • 6 oua,
  • 12 linguri zahar,
  • 6 linguri ulei,
  • 1 lingurita praf de copt,
  • 50 ml lapte dulce,
  • esenta de vanilie,
  • coaja rasa de lamaie,
  • 12 linguri faina

Crema diplomat:

  • 4 oua
  • 150-200 gr zahar
  • 500 ml frisca
  • esenta de lamaie sau portocala
  • 1 plic gelatina
  • ananas din compot

Decor: Fructe,ananas,kiwi,banane

Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Diplomat cu fructe:

Blat:

Se bat bine ouale intregi cu zaharul,se adauga uleiul, laptele ,esenta, coaja de lamaie si faina amestecata cu praful de copt.Se tapeteaza tava cu hartie de copt ,se pune umplutura si se da la cuptor pana trece testul scobitorii,in jur de 35 de min.

 CREMA DIPLOMAT 

Ouale impreuna cu zaharul se bat bine.Se pun la pe baie de abur,pana cand crema se ingroasa ca o smantana.Se lasa sa se raceasca.

Frisca se bate.Gelatina se pune la inmuiat in 100 suc de fructe.Se pune la incalzit ( sa nu fiarba),apoi se amesteca cu crema de ou.Adaugam si esenta.Se amesteca apoi jumate de frisca cu crema de ou.In crema punem bucati mici de fructe,ananas,kiwi,banana.Pastram jumate de frisca si pt ornat.

Se tapeteaza o tava cu folie alimentara.Taiem blatul in doua ,il  insiropam bine cu sosul de ananas din conserva.Punem primul blat,crema ,apoi a doua jumatate de blat. .Se orneaza cu fructe si frisca.

Pofta buna !

Daca ti-a placut reteta noastra "Diplomat cu fructe" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (17)

andreea_angelo 1

15.11.2012, 17:50

%%- bun bun,imi place

diaconta 1

18.11.2012, 13:34

La multi ani cu bucurie si zambete

Ubulika 1

18.11.2012, 14:03

multumesc

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura Diplomat cu zmeura