Diplomat cu mango

de Oana in Prajituri, 4 Aug 2013 | 52719 vizualizari

 

O prajitura fara coacere si gata in maxim 15 minute, atat de aromata si gustoasa!

 

INGREDIENTE

  • un mango mare si copt bine 300-400 gr
  • 300 gr iaurt gracesc
  • 200 gr frisca lichida
  • 2 linguri zahar pudra
  • un plic zahar vanilat
  • o lingurita extract de vanilie
  • sucul de la o portocala
  • o lingura gelatina granulata
  • un pachet mic de piscoturi
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Diplomat cu mango:

Gelatina se amesteca cu 2 linguri apa rece si se lasa sa se hidrateze

Ses coate pulpa din fructul de mango si se toaca cubulete. Iaurtul se mixeaza cu zaharul pudra si cel vanilat. Se adauga vanilia. Daca doriti mai dulce puteti sa mai adaugati zahar, insa au fost suficiente doua linguri. Frisca se bate bine. Se amesteca iaurtul cu frisca.

Se pregateste o tava de chec, daca vreti o puteti tapeta cu folie. A mea este teflonata si nu am tapetat-o. Am taiat piscoturile pe jumatate pentru ca depaseau marginile tavii. Se insiropeaza piscoturile in sucul de portocala si se aseaza de jur imprejurul tavii de chec. Pe fundul tavii se presara cubulete de mango. Restul de fruct se amesteca in crema de iaurt. Gelatina se topeste putin pana devine lichida si se amesteca in crema. Se rastoarna crema cu grija in tava, atentie sa nu cada piscoturile. Se niveleaza bine, se acopera cu folie de plastic si se tine la rece cateva ore pana se intareste.

Se scoate apoi pe o tava, rasturnand rapid forma de chec.

 

RETETA IN IMAGINI

Diplomat cu mango-0
Diplomat cu mango-1
Diplomat cu mango-2
Diplomat cu mango-3
Diplomat cu mango-4
Diplomat cu mango-5
Diplomat cu mango-6
Diplomat cu mango-7
Diplomat cu mango-8
Diplomat cu mango-9

COMENTARII (28)

Rux

Rux 1

15.08.2013, 23:49

La Muuuuulti Ani muuuult iubiti si fericiti draga mea Oana! Din tot sufletul iti urez sa te bucuri de copilasii tai minunati si de familia ta frumoasa!

Oana

Oana 1

16.08.2013, 01:15

Va multumesc mult, mult pentru urari!!

monik80

monik80 1

20.03.2015, 19:40

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Prajitura cu crema de lamaie
  • 11

    MI

  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!