Diplomat cu mere

de Dana Cristea - pusikmea in Torturi, 26 Feb 2011 | 2004 vizualizari

 

Am facut acest tort pentru 3 ocazii speciale si anume Dragobetele, 1 an de Bucataras si 1 Martie......
Cum nu ma simt prea bine, am luat o pauza de la votat si am zis sa postez si eu tortuletul, care s-a vrut a fi mai mare, insa pt ca n-am avut timp m-am limitat la unul mai mic, insa e pentru toata lumea.
Cu aceasta ocazie tin sa multumesc sotului si baietelului meu pentru ca m-au sustinut si au fost alaturi de mine si tuturor celor care m-ati votat si m-ati sustinut pe tot parcursul concursului.

 

INGREDIENTE

pt blat:

  • 60 gr faina
  • 60 gr zahar
  • 6 gr scortisoara
  • 2 oua
  • 2 lingurite coaja rasa de lamaie
  • o lingurita ulei
  • 1 praf de copt

pt mere:

  • 100 g suc de mere
  • 20 ml suc de lamaie
  • 2 linguri de zahar pudra

pt crema:

  • 60 gr zahar
  • 160 ml lapte
  • 3 galbenusuri
  • 1 plic gelatina
  • 150 gr frisca
  • o lingura zahar pudra
  • esenta de vanilie
  • 2 mere

pt decor:

  • frisca
  • bombonele de ciocolata
  • jeleuri
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Diplomat cu mere:

Pregatim blatul:

Separam albusurile de galbenusuri, le batem spuma cu un praf de sare, adaugam apoi zaharul in ploaie, scortisoara, coaja rasa de lamaie, uleiul si apoi faina amestecata cu praful de copt, omogenizam bine compozitia.

Tapetam o forma cu hartie de copt si turnam compozitia in ea, dam la cuptor aprox. 10-15 min.

Intre timp pregatim merele:

Le decojim si le taiem cubulete mici, apoi il punem la fiert in sucul de mere, sucul de lamaie si zaharul si lasam pana se inmoaie marul.

Dupa care le punem la scurs intr-o strecuratoare.

Pregatim crema:

Batem galbenusurile cu zaharul, adaugam laptele, apoi punem compozitia rezultata la foc mic pana se ingroasa mestecand continuu.

Mixam frisca.

Pregatim gelatina conform instructiunilor de pe pachet, apoi o turnam peste crema amestecata cu frisca si dam 5-10 minute la rece.

Blatul il taiem in 2.

Eu am  facut 2 tortulete, unul pentru noi si unul pentru soacra mea cu ocazia zilei de 1 Martie, insa voi puteti face unul singur si o sa va iasa mai inalt.

Turnam crema peste blatul insiropat cu zeama in care au fiert merele, apoi punem un strat de crema, merele si iar un strat de crema.

Ornam cu frisca si jeleuri.

 

RETETA IN IMAGINI

Diplomat cu mere-0
Diplomat cu mere-1
Diplomat cu mere-2
Diplomat cu mere-3
Diplomat cu mere-4
Diplomat cu mere-5
Diplomat cu mere-6
Diplomat cu mere-7
Diplomat cu mere-8
Diplomat cu mere-9

COMENTARII (35)

gaby_duceag

gaby_duceag 1

27.02.2011, 17:29

La multi ani, Pusiko!!!
Multi ani de harnicie inainte)
Bravo, harnicutzo!

Dana Cristea - pusikmea

Dana Cristea - pusikmea 1

28.02.2011, 07:26

va multumesc tuturor

adry88

adry88 1

12.06.2011, 13:42

ce grozav arata

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!