Diplomat de mere

de Dea_Dea in Torturi, 22 Mar 2013 | 2786 vizualizari

 

Un tort racoros care mie imi place tare mult!!

 

INGREDIENTE

  • BLAT:
  • 2 oua,
  • 2 linguri de zahar,
  • 2 linguri de faina,
  • 1 lingurita praf de copt

  • CREMA:
  • 4 mere,
  • 4 linguri de zahar,
  • scortisoara,
  • 1 plic de gelatina,
  • 200 ml frisca.
  • ciocolata alba si neagra
Portii: 1
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Diplomat de mere:

Am curatat merele, le-am taiat bucati si le-am pus la fiert cu zaharul si scortisoara, am pus apa doar cat sa le acopere.

Cand s-au inmuiat le-am lasat sa se raceasca le-am scurs si le-am facut pireu cu blender-ul. Am pastrat din sirop pentru insiroparea blatului.

Am facut blatul si l-am pus in forma unsa (diametru de 24). Albusurile batute spuma, adaugat zaharul, mixat pana se face ca o bezea, galbenusurile, iar la final adaugat faina cu praful de copt. Se coace cam 30 -40 min la foc potrivit.

Am lasat blatul la racit.

Am pus gelatina cu apa si am lasat-o vreo 10 minute , apoi am pus-o la dizolvat si am turnat-o in pireul de mere. Am omogenizat bine.

Frisca se bate in alt castron.

Am pus in forma detasabila blatul,  l-am insiropat cu siropul de la mere, am pus pireul de mere.

Apoi am pus frisca batuta, ciocolata alba si neagra rasa si am dat la frigider vreo 2 ore

 

RETETA IN IMAGINI

Diplomat de mere-0
Diplomat de mere-1

COMENTARII (13)

Dea_Dea 1

23.03.2013, 08:36

Va pup , multumesc!!

snaco26 1

23.03.2013, 12:57

Si galbenusurile?

nilgun 1

30.03.2013, 15:25

cred ca maine il fac si eu

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04