Diplomat de mere

de Dea_Dea in Torturi, 22 Mar 2013 | 5976 vizualizari

 

Un tort racoros care mie imi place tare mult!!

 

INGREDIENTE

  • BLAT:
  • 2 oua,
  • 2 linguri de zahar,
  • 2 linguri de faina,
  • 1 lingurita praf de copt

  • CREMA:
  • 4 mere,
  • 4 linguri de zahar,
  • scortisoara,
  • 1 plic de gelatina,
  • 200 ml frisca.
  • ciocolata alba si neagra
Portii: 1
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Diplomat de mere:

Am curatat merele, le-am taiat bucati si le-am pus la fiert cu zaharul si scortisoara, am pus apa doar cat sa le acopere.

Cand s-au inmuiat le-am lasat sa se raceasca le-am scurs si le-am facut pireu cu blender-ul. Am pastrat din sirop pentru insiroparea blatului.

Am facut blatul si l-am pus in forma unsa (diametru de 24). Albusurile batute spuma, adaugat zaharul, mixat pana se face ca o bezea, galbenusurile, iar la final adaugat faina cu praful de copt. Se coace cam 30 -40 min la foc potrivit.

Am lasat blatul la racit.

Am pus gelatina cu apa si am lasat-o vreo 10 minute , apoi am pus-o la dizolvat si am turnat-o in pireul de mere. Am omogenizat bine.

Frisca se bate in alt castron.

Am pus in forma detasabila blatul,  l-am insiropat cu siropul de la mere, am pus pireul de mere.

Apoi am pus frisca batuta, ciocolata alba si neagra rasa si am dat la frigider vreo 2 ore

Daca ti-a placut reteta noastra "Diplomat de mere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (13)

Dea_Dea 1

23.03.2013, 08:36

Va pup , multumesc!!

snaco26 1

23.03.2013, 12:57

Si galbenusurile?

nilgun 1

30.03.2013, 15:25

cred ca maine il fac si eu

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Tort Mikey Mouse cu cremă diplomat de vişine şi banane