Dobos cu capsuni

de Aletta in Torturi, 3 Iun 2015 | 1935 vizualizari

 

O reteta de dobos un pic schimbata de mine,am ornat cu niste capsuni si nu cu zahar caramel.

 

INGREDIENTE

  • 15 oua
  • 20 linguri de zahar
  • 10 linguri de faina
  • 100 g zahar pentru crema
  • 2 ciocolati lapte
  • 3-4 linguri de finetti
  • 1 Rama Maestro
  • 1 praf de copt
  • zeama de lamaie
Portii: 18
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dobos cu capsuni:

Pentru blat :   10 albusuri se bat spuma tare cu un varf de sare, ca mai apoi se adauga treptat cate 2 linguri de zahar.Cand bezeaua e tare se adauga cele 10 galbenusuri ramase,praful de copt stins cu zeama de lamaie,se incorporeaza si cele 10 linguri de faina.
Se coc 10 foi pe dosul tavii si se lasa la racit.

Crema : 5 oua intregi se mixeaza cu 100 g zahar si se pun pe aburi, cand e aproape gata se pun 2 ciocolati Milka de lapte .Cand s-a racit se mixeaza 1 Rama si treptat se adauga din crema racita. Se adauga de si finetti dupa gust.

Asamblare : Se ung foile cu crema si se imbraca tot din cantitatea de crema ramasa.

Se poate orna cu zahar caramel sau cu capsuni. ;)

 

 

TIPS-URI

1

Crema fiarta pe aburi e gata atunci cand crema se lipeste de peretii vasului.

2

3-4 linguri de finetti in crema ii da acesteia o consistenta mai usoara.

RETETA IN IMAGINI

Dobos cu capsuni-0
Dobos cu capsuni-1
Dobos cu capsuni-2
Dobos cu capsuni-3

COMENTARII (10)

Aletta

Aletta 1

12.06.2015, 13:22

cristina1985

cristina1985 1

10.11.2015, 12:34

Arata foarte bine!

Aletta

Aletta 1

12.11.2015, 20:23

Multumesc

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Alivenci moldovenesti
  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!