Dobos tort

de Corinuta in Torturi, 4 Iul 2010 | 17559 vizualizari

 

Reteta am luat-o dintr-o revista mai veche "Libertatea ptr femei" si cu mici modificari asta a iesit.

 

INGREDIENTE

  • 3 oua
  • 250 g zahar
  • putina sare
  • 250 g unt
  • 200 g ciocolata
  • 2 lingurite cafea solubila
  • 3 lingurite lichior de cirese
  • esenta de vanilie
  • 200 g foi de napolitana
  • 80 g nuca de cocos rasa
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dobos tort:

Se pun ouale intr-un bol si se bat spuma cu mixerul impreuna cu zaharul si sarea, pana se topeste tot zaharul si se obtine o crema spumoasa de consistenta unei smantani.

Separat intr-un bol, se pun ciocolata, cafeaua si putin unt la baie de aburi amestecandu-se incontinuu sa nu se faca cocoloase. 

Se mixeaza untul cu lichiorul si esenta de vanilie pana arata ca o crema fina si se amesteca putin cate putin cu crema de ciocolata si cea de oua. Se pune la rece 30 de minute.

Foile de napolitana se decupeaza dupa forma tavii  care o doriti. Se pune o foaie de napolitana, un rand de crema si tot asa pana se termina foile. Se preseaza cu ceva greu, se imbraca cu crema, se presara nuca de cocos si se da la frigider 2-3 ore.

Se serveste la cafea sau ceai.

 

 

RETETA IN IMAGINI

Dobos tort-0
Dobos tort-1
Dobos tort-2
Dobos tort-3
Dobos tort-4
Dobos tort-5
Dobos tort-6
Dobos tort-7

COMENTARII (20)

Bya Ralu 1

04.10.2012, 18:18

iri_iri 1

04.10.2012, 20:20

ador dobosul fie el si in forma de tort!

Alexandra Elena 1

04.10.2012, 22:40

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04