Donuts

de Anamaria7 in Prajituri, 15 Feb 2010 | 7128 vizualizari

 

Mereu mi s-au parut 'altfel' gogosile americane, asa ca am decis sa nu mai dau banii pe ele si sa nu stiu ce contin :) si am cautat o reteta.

 

INGREDIENTE

Pentru aluat:
  • 250ml lapte caldutz
  • 1 pachet drojdie
  • 375g faina
  • 1/2 lgt sare
  • 55g zahar
  • 2 lg ulei
Pentru glazura:
  • 125ml lapte
  • 1 lgt unt
  • 125g zahar pudra
  • 1/4 lgt zeama de lamaie
  • 1/4 lgt esenta de vanilie
  • cacao
Portii: 15
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Donuts:

Drojdia se moaie in laptele caldutz peste care se adauga un varf de cutit de zahar.

Intr-un vas mare amestecam faina, sarea si zaharul, apoi adaugam si laptele cu drojdia si uleiul.

Aluatul se framanta bine cca 3min. Se rastoarna pe o suprafata presarata cu faina si se mai framanta putin, apoi se intinde intr-o foaie de 1.25cm grosime. Se taie cu o forma speciala (cu doua cercuri concentrice) sau cu doua pahare de marimi potrivite, gogosile. Se asaza pe o suprafata presarata cu faina si se lasa la dospit 10min.

Intre timp, se incinge uleiul intr-o tigaie (stratul de ulei sa fie tot cam de 1.25cm) si se prajesc gogosile pe ambele parti. Se scot pe servet de hartie pentru a trage din ulei.

Gogosile se pot orna cu glazuri felurite sau cu bombonele.

Glazura: laptele se incalzeste si untul se topeste in lapte.

 --> de vanilie: zaharul pudra (125g) se combina cu zeama de lamaie, esenta de vanilie si 2 lg din amestecul de lapte si unt.

 --> de ciocolata: zaharul pudra (125g) se combina cu 2 lg cacao si 3 lg din amestecul de lapte si unt.

 

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Donuts 17326
retete culinare - Donuts 17327

COMENTARII (9)

elena1988 1

03.02.2011, 09:38

Rux 1

13.02.2011, 21:02

La favo

Krystyan Trendy 1

14.11.2013, 15:36

minunate

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S