Donuts

de simsim82 in Dulciuri, 27 Feb 2014 | 2153 vizualizari

 

Dupa mult timp si multe incercari, am ajuns, in sfarsit, la reteta ideala de Donuts! ;)

 

INGREDIENTE

  • 250 g faina
  • 2 lingurite rase de drojdie uscata
  • 75 ml lapte
  • 50 g zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 50 g unt
  • 2 galbenusuri
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Donuts:

Se pun intr-o craticioara laptele, untul, zaharul si zaharul vanilat si se pun pe foc pana se topeste untul

Faina se cerne intr-un bol si se amesteca cu drojdia si galbenusurile, apoi se toarna compozitia de lapte. Se framanta bine un aluat destul de moale, dar nelipicios si se lasa la crescut pana isi dubleaza volumul.

Se presara cu faina masa de lucru si se intinde o foaie de cca. 5 mm grosime si se decupeaza gogosile. Se lasa la crescut jumatate de ora, apoi se prajesc in ulei (bine incins).

Puteti glasa gogosile (donuts) cu ciocolata (topita) sau zahar pudra amestecat cu cateva picaturi de apa.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Donuts 300703
retete culinare - Donuts 300704
retete culinare - Donuts 300705
retete culinare - Donuts 300706
retete culinare - Donuts 300707
retete culinare - Donuts 300708
retete culinare - Donuts 300709
retete culinare - Donuts 300710
retete culinare - Donuts 300711
retete culinare - Donuts 300712

COMENTARII (11)

Alinutza80 1

27.02.2014, 15:37

mihaelar63 1

27.02.2014, 17:09

Da !!! perfecte pentru ceaiul de la ora 5

Rocsi 1

27.02.2014, 19:14

Imi plac mult

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

ieri la 20:21

Mancare de ciuperci pleurotus cu praz

Mancare de...

ieri la 19:29

Covrigi sarbesti

de stefy_a 3

Covrigi sarbesti

ieri la 18:25

TarteTatin - Tarta rasturnata cu mere

TarteTatin -...

ieri la 14:55