Donuts - Gogosi Americane

de Corinuta in Dulciuri, 31 Ian 2014 | 33175 vizualizari

 

Mereu am vrut sa incerc gogosile astea si fiindca am gasit reteta fix aici pe site, i-am dat bataie cu increddere! Multumesc Anamaria, fata frumoasa! Imi pare rau ca nu te mai vad pe aici!

 

INGREDIENTE

  • 375 g faina
  • 250 g lapte
  • 25 g drojdie
  • 55 g zahar
  • 2 linguri ulei
  • un praf de sare
  • ulei pentru prajit
  • Ptr. glazura:
  • 50 ml lapte
  • 1 lingurita unt
  • 125 g zahar pudra
  • 2 lingurite cacao
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Donuts - Gogosi Americane:

Intr-o canita se freaca drojdia cu o lingurita de zahar si putin lapte caldut pana se dizolva. Intr-un castronel se amesteca faina cu zaharul si sarea, apoi se adauga laptele, uleiul si drojdia dizolvata. Se framanta toate circa 5 minute apoi se rastoarna aluatul pe masa infainata.

Se intinde cu sucitorul o foaie cam de grosimea unui deget, apoi cu ajutorul unei cani incepem sa decupam gogosile iar cu ajutorul unui paharel le facem o gaura in mijloc.

Gogosile astfel formate le asezam intr-o tava, le acoperim cu un prosopel si le lasam la dospit in loc caldut cam 10 minute.

Intre timp intr-o tigaie sau cratita mare punem ulei la incins tot cam de un deget. Cand uleiul este fierbinte se pun gogosile la prajit pe rand pe ambele parti, pana se rumenesc, apoi se scot pe servetele de hartie care sa absoarba excesul de ulei.

Pentru glazura se incalzeste laptele, se topeste untul in el, se adauga zaharul amestecat cu cacaua si se amesteca bine. Se inmoaie gogosile pe ambele parti in glazura. 

Pofta buna!

TIPS-URI

1

gogosile se pot pudra cu zahar sau se poate face o glazura alba, doar ca in loc de cacaua adaugati o lingurita de zeama de lamaie si esenta de vanilie

2

de asemenea peste glazura puteti presara bombonele colorate

Daca ti-a placut reteta noastra "Donuts - Gogosi Americane" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Gogosi cu lingura