Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult
Reteta, de inspiratie indiana, a fost adoptata in insulele britanice unde a devenit populara. Pestele se gateste usor si rapid, intr-un sos extrem de bogat, plin de savoare. Aroma sa este absolut deosebita, somptuoasa si rafinata, si se completeaza bine cu carnea delicata a pestelui.
Pestele se sareaza si se stropeste in interior si in exterior cu jumatate din cantitatea de suc de lamaie; se pune intr-un vas termorezistent. Se incalzeste cuptorul la 180 °C (foc mediu).
Intr-un castron mare se combina pasta de rosii, usturoiul, curry, iaurtul, sarea, laptele de cocos, patrunjelul si restul de suc de lamaie. Se adauga 2-3 linguri de apa si se amesteca foarte bine.
Intr-o tigaie mare, se incinge uleiul si se adauga frunza de dafin si scortisoara; se prajesc circa 30 secunde, amestecand continuu, pana incep sa-si dezvolte. Se toarna in tigaie sosul din castron si se aduce la fierbere; se reduce apoi flacara si se lasa sa fiarba incetisor circa 1-2 minute.
Se adauga sosul fierbinte in vasul cu peste; trebuie ca sosul sa acopere pestele aproape in intregime. Se pune vasul in cuptor si se lasa circa 20-25 minute.
Pestele se serveste pe farfurii individuale, ornat cu patrunjel si coaja de lamaie, alaturi de orez fiert.
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult