Doradă și cartofi la cuptor cu mult rozmarin

de Elenakiko in Peste, 19 Feb 2012 | 2041 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 dorade, împreună cântărind 700 -800g
  • 10 cartofi mici
  • frunze proaspete de rozmarin
  • sare
  • piper
  • ulei de măsline
  • o tavă dreptunghiulară de 30x40cm
  • folie de aluminiu
  • hârtie de copt.
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Doradă și cartofi la cuptor cu mult rozmarin:

1. Tai peștele pe burtă (de la mijloc spre coadă) și scoți tot ceea ce se vede cu ochiul liber că e dubios și nu ai mânca în veci. Tai din același punct de pe burtă spre cap ca să poți scoate ușor branhiile. Îl speli bine, îl sărezi. Bagi în burtică două rămurele de rozmarin, plasezi strategic încă câte una de o parte și de alta a peștelui și îl înfășori în folie de aluminiu. Astfel îmbrăcați, îi așezi în tavă.

2. Cureți cartofii, îi speli și-i tai felii grosuțe. Îi pui într-un castron și mânjești bine cu ulei de măsline, sare, piper și câteva frunzușițe de rozmarin. Când ești sigur că-s ”murdari” bine, îi transferi în tavă, pe lângă pește.

3. Bagi tava la cuptor, la 200 de grade și coci vreme de 30 de minute. Poți să o mai scoți din când în când, din două motive: a. să te bucuri de mirosul absolut amețitor; b. puțin mai practic, să amesteci cartofii ca să fii sigur că se pătrund pe toate părțile.
4. Dupa cele 30 de minute scoți peștele din folie pe un fund de lemn. Nu îți face griji dacă vezi că rămâne pielița lipită de folie, e doar semn că e bine făcut. Înlături frunzele de rozmarin pentru că pe cât de bine miros, pe atât de rele sunt la gust și transferi peștele în farfurie. Adaugi cartofi și câteva felii de lămâie.

Poftă bună, dragilor!

 

COMENTARII (13)

Ligia Bxl

Ligia Bxl 1

20.02.2012, 19:41

arata minunat Elena,la cat mai multe

VERONICA2607

VERONICA2607 1

19.03.2012, 11:58

super

oana_pisicutza16

oana_pisicutza16 1

11.04.2012, 10:46

foarte rumeni cartofii

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Paine cu masline si fulgi de ovaz

de Rocsi 9

Paine cu masline...

ieri la 21:23

Briose din cartofi si branza in crusta de cascaval

de Rux 9

Briose din...

ieri la 19:37

Negresa cu glazura de ciocolata

de Aletta 4

Negresa cu...

ieri la 16:55

Friptura de porc in sos dulce acrisor

de stefy_a 3

Friptura de porc...

ieri la 12:01